Verlichting bepaalt een sfeer in een ruimte. Fel wit licht kan associaties met het ziekenhuis of een tandartsenpraktijk oproepen. Warm licht voelt eerder aan als gezellig en huiselijk. Naast deze twee soorten licht zijn er ook veel verschillende soorten lampen in verschillende vormen en voor verschillende toepassingen. Aan de hand van verschillende kenmerken en toepassingen gaan we in deze blog langs de verschillende opties. Ontdek welke verlichting geschikt is voor jouw huis of bedrijf!

Kantoorpanden

Een werkplek moet zich lenen om natuurlijk werk te kunnen verzetten. Naast ergonomische stoelen, bureaus en goede elektronica is ook verlichting belangrijk. Vooral wanneer je op computers werkt, moet de omgeving ook goed verlicht zijn. Wanneer het contrast tussen het licht dat van de computer afkomt en de omgeving te groot is, zul je snel last krijgen van pijnlijke en zere ogen. Omdat een kantoor wel praktisch ingedeeld moet worden, is het belangrijk om te kiezen voor verlichting wat niet direct kapot gaat, niet in de weg staat, genoeg en helder licht geeft en niet te veel opvalt. Een goed alternatief is het installeren van led panelen. Deze panelen nemen geen extra ruimte in, kunnen niet zomaar beschadigd raken en geven helder licht af.

Medisch (gerelateerde) beroepen

Bij tandartsen, schoonheidsspecialisten, pedicures en bij andere vakgebieden waarin het draait om behandelen of schoonmaken van de huid of het gebit, is helder en goed licht ontzettend belangrijk. Ook hier zijn led panelen een goede uitkomst. Naast een verplaatsbare lamp bij een behandelstoel is plafondverlichting van belang. Zo is de ruimte goed verlicht en is de kans op fouten – zoals het beschadigen van het gebit of de huid – kleiner.

Huiselijke setting

Voor een huiselijke setting draagt het hebben van warm licht bij aan een gezellige uitstraling. Kies daarom voor ledverlichting met een warme uitstraling. Er zijn verschillende mogelijkheden: van spotjes tot hanglampen tot panelen. Wanneer je kiest voor verlichting dat past bij de rest van jouw interieur creëer je eenheid. Midden in een huiskamer kan een hanglamp een leuke optie zijn, maar hier moet wel ruimte en een hoog genoeg plafond voor zijn. Bedenk van tevoren wat voor jou belangrijke eisen zijn en ga zo specifiek op zoek naar de perfecte verlichting.

Garage of klusplek

Wanneer je graag aan een auto sleutelt, in je vrije tijd meubels of andere dingen in elkaar zet is het belangrijk dat je goed kan zien wat je doet. Goede verlichting is daarom ook hier van belang. Vooral wanneer het gaat om kleine details en schaduwwerking is zowel een vaste lamp aan het plafond als een losse lamp noodzakelijk. Kies daarom zowel voor bijvoorbeeld een TL buis aan de muur als voor een losse felle led lamp. Hierdoor heb je een verlichte ruimte maar kun je altijd extra bij schijnen wanneer je bepaalde details anders over het hoofd ziet.

Benieuwd naar welke led verlichting er allemaal verkrijgbaar is? Check dan snel de website van Ledlichtstunter voor het complete assortiment!