Als je je huis gaat inrichten, is nadenken over zowel de raambekleding als de verlichting essentieel. Hoeveel of hoe weinig daglicht er binnenkomt, is immers een echte sfeerbepaler. Met jaloezieën kun je die hoeveelheid optimaal afstemmen op je wensen, evenals de mate van privacy. Ze zijn er in veel verschillende prijsklassen, kleuren en maten en ook van uiteenlopende materialen: kunststof, stof, hout en aluminium. Op Powerblinds.nl kun je hier voorbeelden van zien. Mocht je tegen het schoonmaken opzien: tegenwoordig zijn er speciale jaloezie borstels te koop, waarmee het afstoffen een makkelijk karweitje wordt.

Aluminium voor je raam: dit is waarom

Aluminium heeft op de eerste plaats een uitstraling die in feite bij elke inrichting past. Hoewel je misschien in eerste instantie vooral aan moderne interieurs denkt, past het door de mogelijkheid om het in elke gewenste kleur af te werken ook uitstekend bij een klassieke of landelijke inrichting. Daarnaast combineert aluminium de prettige eigenschappen van metaal, met name de stevigheid en duurzaamheid, met die van kunststof, namelijk licht en makkelijk schoon te houden. In tegenstelling tot houten exemplaren, zijn aluminium jaloezieën zeer geschikt voor gebruik in natte ruimtes zoals je badkamer of keuken. Bovendien passen aluminium jaloezieën naadloos bij kozijnen van hetzelfde materiaal en bij glas. En ze geven de ruimte op een subtiele manier een chique sfeer.

Nog meer gemak: automatisch bestuurbare jaloezieën

Als je voor elektrische aluminium jaloezieën kiest, kun je de lichtinval en mate van privacy op afstand aanpassen. De jaloezieën krijgen dan een buismotor die je ook eenvoudig met je telefoon en smart home kunt verbinden. Op die manier zijn aluminium jaloezieën helemaal van deze tijd en ook toekomstbestendig. Deze elektrische bediening heeft als bijkomend voordeel dat je raambekleding nóg langer meegaat, doordat de jaloezieën automatisch bestuurd en gecontroleerd geopend en gesloten worden. Het per ongeluk te hard dicht trekken, behoort daarmee tot het verleden.

Op maat gemaakt

Aluminium jaloezieën kunnen op maat gemaakt worden, waardoor ze altijd perfect passen op de plek waar ze komen te hangen. Je hebt de keuze uit 25 of 50 mm brede jaloezieën en een breed scala aan kleuren, zodat ze ook qua kleurstelling perfect aansluiten bij de rest van je interieur. Voor gebruik in de slaapkamer kan een extra ladderband worden toegevoegd, zodat de jaloezieën extra verduisterend worden. Het aantrekkelijke van aluminium jaloezieën zit hem dus in de ongeëvenaarde mogelijkheden om met de lichtinval in ruimtes te spelen, het gemak van de bediening, de brede toepasbaarheid in alle denkbare ruimtes in je huis, zowel qua materiaal als qua kleur en de mogelijkheid om ze in je smart home te integreren. Waar wacht je nog op?