Er zijn inmiddels talloze merken en schoenen op de markt die allemaal zo hun eigen ‘features’ hebben. Het ene schoenenmerk is het andere niet, maar hoe weet je nou of een merk goed bij je past? In dit artikel bespreken we graag twee bekende schoenenmerken met je; Nike en Converse. Ieder merk heeft een bepaalde missie en visie en bepaalde herkenningspunten, waarmee jij je zou kunnen identificeren. Wellicht is één van deze twee wel jouw perfecte merk!

Nike

Nike is een heel groot en bekend merk wat vooral bekend staat om de sportkleding en sneakers. Nike is wereldwijd bekend en wordt overal verkocht en gedragen. Binnen het assortiment van Nike vind je vooral sportievere artikelen, zoals sportkleding, sportaccessoires en dus ook sportschoenen, zoals sneakers. Ben je zelf erg sportief en houdt je van fijne sportartikelen? Dan kan het zomaar zijn dat je goed bij het merk Nike past. Zij ontwikkelen goede schoenen om mee te sporten en willen zichzelf iedere keer weer overtreffen en staan voor innovatie en vernieuwing. Ben je minder sportief aangelegd? Dat wil dan helemaal niet zeggen dat Nike geen goed merk voor jou is. Ook dan kun je de schoenen graag dragen, aangezien sneakers tegenwoordig ook buiten de sportschool gedragen worden. 

Converse 

Het andere merk dat we willen behandelen is Converse. Wist je dat Converse een dochteronderneming van Nike is? Ze vallen dus onder hetzelfde overkoepelende bedrijf Nike, maar hebben toch allebei hun eigen kenmerken. Iedereen kent de schoenen van Converse wel; het bekendste product zijn de gympen in allerlei kleuren en soorten. Converse bestaat al meer dan 100 jaar en heeft zich in de tijd sterk ontwikkeld. Er zijn inmiddels talloze kleuren en soorten op de markt gebracht, waardoor er altijd wel het perfecte paar schoenen voor jou tussen zit. Je kunt het zo gek niet bedenken of het bestaat. Waar Nike zich echt richt op de sportschoen, richt Converse zich meer op de schoenen die altijd kunnen. Ook om te sporten, maar ook gewoon op school of naar werk. 

Welk merk past het beste bij jou?

Zoals gezegd zijn er talloze merken, modellen en soorten schoenen op de markt. Je kunt niet meer alleen kijken naar bijvoorbeeld de hoofdcategorieën damesschoenen, herenschoenen of op kleur, maar er zijn zoveel andere kenmerken waar je mee rekening dient te houden als je op zoek bent naar een perfect passend paar voor jou. Als je op zoek bent naar een merk wat bij jou past, is het goed om te weten naar wat je precies zoekt in een schoen. Ben je bijvoorbeeld meer het sportieve type? Dan kun je eens kijken naar een merk als Nike of Adidas. Zij zijn vooral gericht op sportschoenen. Ben je meer op zoek naar een leuke sneaker of schoen voor op school of op werk en hoeft het niet heel sportief te zijn? Dan kun je eens kijken naar de schoenen van Converse of Timberland. Bovendien kun je ook kijken naar zaken als duurzaamheid of kinderarbeid. Als je weet wat jij zelf belangrijk vind aan een merk, kun je gerichter op zoek naar een passend schoenenmerk.