Tegenwoordig zijn elektrische auto’s razend populair. Consumenten worden steeds bewuster van het milieu en steeds meer mensen stappen over tot het rijden van een elektrische auto. Als je eenmaal elektrisch gaat rijden, moet je de auto opladen. Dit kun je doen door middel van een laadpaal. Het is natuurlijk handig om deze ook thuis te hebben staan. Een laadpaal kopen brengt dan ook veel voordelen met zich mee. Deze voordelen willen we graag met je delen!

Nooit meer in de rij staan

Een van de voordelen van een eigen Easee laadpaal voor thuis, is dat je nooit meer naar een laadstation hoeft te gaan. Je kunt iedere dag voordat je naar je werk gaat namelijk je elektrische auto thuis opladen. Als je thuis komt van je werk, leg je de auto gemakkelijk aan de laadpaal. Als je de volgende morgen dan weer naar je werk toe gaat rijden, hoef je alleen maar de auto in te stappen. De auto is dan weer helemaal vol geladen. Als je geen laadpaal thuis hebt, moet je altijd naar een laadstation. Hier kan het lang duren voordat de auto volledig opgeladen is, waardoor je iedere week veel tijd verliest. 

Zeer goedkoop rijden

Als je elektrisch gaat rijden, wil je natuurlijk profiteren van de lage kosten. Het rijden op stroom is namelijk veel goedkoper dan het rijden op benzine of gas. Je kunt echter het rijden op elektriciteit nog goedkoper maken. Met een eigen laadpaal thuis geniet je namelijk van goedkope stroom. Dit is veel goedkoper dan de stroom die je betaalt bij een laadstation. Daarnaast kun je je eigen stroomkosten ook nog eens drastisch naar beneden halen. Je kunt namelijk zonnepanelen op het dak leggen. Vervolgens kun je deze stroom gebruiken om je auto weer op te laden. Hierdoor rijdt je auto op groene energie die je zelf opwekt, en bespaar je ook nog eens enorm veel geld! 

Je auto opladen met Smart Home

Heb jij veel technische spullen in huis? En maak je bijvoorbeeld gebruik van Smart Home? Dan kun je dit ook inzetten om je eigen auto op te laden. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat de auto alleen oplaadt in daluren. Dit zijn de uren waarop de stroom het goedkoopste is. Dit zorgt er direct voor dat je veel minder hoeft te betalen voor de elektriciteit van de auto. Daarnaast kun je ook perfect in de gaten houden hoe het met je auto is. Zo zie je direct hoe vol de auto geladen is en wat de stroomafname is. Ook kun je precies in de gaten houden hoeveel je auto verbruikt qua stroom. Zo weet je precies wat je kwijt bent!