Pas een nieuwe auto gekocht of van plan om die ultieme droomauto binnenkort te kopen? Proficiat en vele veilig kilometers toegewenst. Om jezelf zo goed mogelijk te beschermen tegen de financiële gevolgen van schade of een ongeval, doe je er goed aan een all risk autoverzekering af te sluiten. Een ongeval met een aansprakelijke derde of een ongeval in fout, de vergoeding die je ontvangt, stelt je in staat een nieuwe auto te kopen en dat is alvast een grote geruststelling.

Wat is een all risk autoverzekering?

Er wordt vaak onterecht gedacht dat een autoverzekering alleen bedoeld is om de schade te vergoeden die jij aan de tegenpartij toebrengt. Bij een all risk autoverzekering krijg je echter ook bijna alle kosten die door je eigen toedoen veroorzaakt worden, vergoed. Bots je tegen een paaltje, barst de ruit van je auto, werd je slachtoffer van vandalen? Geen probleem met een all risk autoverzekering, de kosten komen niet voor jouw rekening. 

Wanneer je auto all risk verzekeren?

Je kunt ervan uitgaan dat je tot je auto 6 jaar auto is, beter af bent met een all risk autoverzekering. Je kan er dan namelijk van uitgaan dat de premie die je betaalt niet opweegt tegen de kosten die een ongeval of schade met zich meebrengen. Toch kan het ook voor oudere auto’s veiliger zijn om all risk te verzekeren. Is je auto nog veel geld waard, heb je niet de financiële reserves om bij verlies of grote schade de kosten zelf te betalen of ben je de auto nog aan het afbetalen? Ook dan is een all risk een betere optie dan een wa beperkt casco of wa dekking. Een autoverzekering afsluiten, welke dan ook, is een wettelijke verplichting waaraan iedereen moet voldoen om op de baan te komen. 

Auto all risk verzekeren bij financiering

Zeker in het geval dat je auto nog onder financiering staat, kies je voor een all risk autoverzekering. Op die manier betaal je de lening af met de vergoeding die je krijgt als je auto total loss verklaard wordt. Doe je dit niet, dan loop je het risico een dubbele lening te hebben lopen en dit kan financieel te zwaar doorwegen. Twijfel je nu welke verzekering het best bij jouw situatie past? Een autoverzekering vergelijken kan op verschillende plekken. Kijk goed naar je huidige situatie en koppel hier de juiste verzekering aan.