Op zoek naar een nieuwe eettafel? Dan wil je natuurlijk eerst en vooral wat inspiratie op doen en eens rustig rondkijken. Je kijkt naar de nieuwste trends, bladert in boekjes en gaat eens een kijkje nemen in verschillende winkels. In 2022 zien we natuurlijk een aantal trends die er hip & trendy zijn. Wat opvalt, de trends zijn ‘here to stay’, ze zijn tijdloos en vallen bij een ruim publiek in de smaak. Een eettafel kopen doe je niet op 1,2,3, daarom is het erg belangrijk dat je je een weloverwogen keuze maakt, wij geven je alvast wat inspiratie. 

Boomstamtafels: origineel en robuust

Met een boomstamtafel maak je echt wel indruk. Een boomstamtafel is robuust, uniek, origineel en past bij verschillende interieurstijlen, of je nu kiest voor modern, klassiek of retro, een boomstamtafel die past overal bij. Je vraagt je misschien af wat een boomstamtafel precies is? Een boomstamtafel wordt gemaakt van een en hetzelfde stuk hout, dat hout komt uiteraard van een boomstam. Er wordt in veel gevallen zelfs gebruik gemaakt van bomen met een diameter van maar liefst 1 meter, dit maakt het dus mogelijk dat ze het tafelblad uit een stuk kunnen zagen. Dit maakt dat elke tafel net dat tikkeltje anders, je hebt dus een unieke tafel die niemand anders heeft. Bovendien straalt een boomstamtafel een warm en gezellig gevoel uit, ook met de poten kan je nog alle richtingen uitgaan. 

Ovale eettafels: 

De tijd van de vierkante en rechthoekige tafels is voorbij, tegenwoordig maken we plaats voor ronde en ovale eettafels. Waarom? Een ronde of ovale tafel is veel gezelliger, je kan met iedereen aan tafel praten en je kan iedereen zien, wat vaak bij een rechthoekige tafel niet het geval is. Zo kan je op een gezellige avond met iedereen een babbeltje doen, geen verloren personen die geen gesprek kunnen volgen. Ook is een ovale ideaal voor in een kleine ruimte, doordat de hoeken worden afgesneden heb je veel meer doorgangsruimte. Een ronde of ovale tafel zorgt dan ook voor een open en ruimtelijk effect in een woning. 

Een speciaal onderstel 

Kies eens voor wat anders dan normaal. Je tafelblad zijn de meeste mensen vrij snel over uit, je kiest een tafelblad uit een materiaal dat handig te onderhouden is en in de rest van je interieur past. Het onderstel is vaak moeilijker. Je wilt natuurlijk een onderstel dat niet in de weg zit wanneer je eetkamerstoelen gaat kopen. Maar de opties in onderstellen zijn tegenwoordig ook eindeloos. Zo kan je kiezen voor een houten onderstel, maar tegenwoordig zijn er ook veel industriële opties te verkrijgen, denk maar aan een matzwarte robuuste poot. Je kan het dus zo speciaal maken als je zelf maar wilt. Liever 4 rechte poten? Dat kan natuurlijk ook.