De juiste uitstraling voor jouw woonkamer

Het moment om te kiezen hoe jouw woonkamer er moet uitzien is een spannend moment. Hou je van strak en modern, hou je van warm en landelijk of misschien wel van industrieel of van magistraal. Voor elke stijl zijn er verschillende keuzemogelijkheden in woonkamerkasten. De keuze die je maakt zorgt voor een bijpassende uitstraling, het is dus geen keuze die je in een oogwenk maakt. Denk goed na, meet ook altijd goed af zodat je geen verkeerde keuze maakt. Wil je een nieuwe woning betrekken of ben je zomaar toe aan een nieuw interieur, in beide gevallen weerspiegelt de uitstraling van de woonkamer de persoonlijkheid van de bewoner.

Kiezen op basis van ruimte en omgeving

Veel hangt af van de beschikbare vloer- en wandruimte. Hou ook zeker rekening met andere details in de woonkamer zoals lijsten of opendraaiende deuren. Het zou zonde zijn als de deur tegen de kast stoot en zo voor schade zorgt. Denk ook na over praktische zaken zoals een uitvoering met lades of deuren.

Verschillende soorten woonkamerkasten

Bij het beslissen over de uitvoering hoort ook nadenken over kleur en materiaal. Woonkamerkasten zijn er in alle keuren en maten: lage kasten zoals ladekasten, buffetkasten of vitrinekasten met glazen deuren om uit te pakken met de mooie glazen en het prachtige servies waar je dagelijks of occasioneel gebruik van maakt. Je voorkeur zou ook kunnen uitgaan naar een nieuwe hoge kast uit het assortiment dat Emob aanbiedt. De keuze is oneindig, Emob biedt woonkamerkasten voor elke stijl en in elke uitvoering.

Een nieuwe hoge kast als blikvanger

Een nieuwe hoge kast heeft heel wat te bieden. Naast heel wat extra opbergruimte omdat je in de hoogte werkt, zorgt het ook voor een zekere klasse. Zie het als de blikvanger in jouw woonkamer. Stel je voor dat je een woonkamerkast op kamerhoogte hebt waar je heel veel spullen in kwijt kan en die bovendien een prachtige uitvoering heeft. Kies voor een houten uitvoering in een wat donkerdere kleur voor een statige en magistrale uitstraling. Hou je meer van fris en fruitig of speels dan kan je kiezen voor een speelser kleur. Voor de liefhebbers van strak en modern zijn er ook woonkamerkasten in wit en zwart. Wil je helemaal uitblinken dan kan er gekozen worden voor een nieuwe hoge kast in hoogglans.

Een extraatje voor wie het hoogste niveau wenst

Zag je een nieuwe hoge kast waar je gek op bent, maar wil je hem nog hoger? Kijk dan zeker na of er voor het model van jouw keuze een opzetkast beschikbaar is.