Steeds meer wordt het klassieke televisielandschap vervangen door streaming services. Een van de grote spelers op deze markt is Amazon Prime. Maar net zoals in iedere opkomende markt heeft het te kampen met grote concurrenten zoals Disney+ en Netflix. En is in deze markt Amazon Prime nog wel zijn geld waard? 

In 2023 wil je misschien je stapel abonnementskosten een beetje verlagen, met name voor streamingdiensten die een gigantische inhoudsoorlog voeren voor je geld. En we leggen uit waarom je beter kunt Amazon Prime video opzeggen. 

Amazon Prime Video Originalsheeft een ruim aanbod, maar het is geen Netflix

Elke streamingdienst heeft een behoorlijk aantal saaie series en films, maar Amazon Prime Video neemt het voortouw als het gaat om films en tv-programma’s van twijfelachtige kwaliteit. Hoewel het een aantal uitstekende, bekroonde producties heeft, bevat het ook veel rotzooi: Crisis in Six Scenes, Hand of God, The Voyeurs… de lijst gaat maar door.

Het voelt soms alsof Prime Video de voorkeur geeft aan kwantiteit boven kwaliteit, vooral wanneer je door de eindeloze zee van B-films moet waden om iets te vinden dat het bekijken waard is. Het aanbod is vele malen groter dan dat van Netflix, maar qua kwaliteit kan het niet tippen aan deze laatste. 

Betaalde content wordt gemengd met gratis content

Handig is dat je met Amazon Prime Video content kunt huren en kopen. Het is een van de geweldige dingen van Prime Video omdat het je meer keuze geeft. Wat echter niet zo geweldig is, is hoe de interface al deze content bundelt. Erg vervelend wanneer je een avondje op de bank zit om te ontspannen en aan het zoeken bent naar een uitnodigende film of bingewaardige serie die dan uiteindelijk betalend blijkt te zijn. 

Te veel reclame

Wanneer je je abonneert op een streamingdienst, verwacht je geen reclame. Terwijl Hulu ermee wegkomt door verschillend geprijsde niveaus aan te bieden, sommige met advertenties, is Amazon Prime Video beschikbaar aan een enkel tarief. Er zijn geen niveaus voor het abonnement. Je bent lid of niet. Daarom is het zo onaangenaam dat Prime Video af en toe een advertentie laat zien voordat je iets gaat bekijken. Hoewel het altijd een trailer is voor de eigen programmering van Amazon, en je het kunt overslaan, is het een onnodige inbreuk en kan het later leiden tot meer stiekeme advertenties.

Moet je Amazon Prime Video in 2023 opzeggen?

Als je maar één streamingdienst per maand kunt betalen, is Netflix of Disney+ degene die je moet houden, wat waarschijnlijk niet zo verwonderlijk is. Amazon Prime is zeker een aanvulling op het streamingsleven met een breed aanbod, maar niet geschikt voor wie het aantal streamingdiensten wil beperken. Wil je besparen op kosten, dan kun je Prime Video opzeggen en kiezen voor een streamingdienst met meer kwaliteit.