Visgraat vloeren, wie kent ze niet? De vloersoort is al jaren heel populair in Nederland. Logisch ook, want de vloeren zijn stijlvol en voegen meteen sfeer toe aan je huiskamer. Benieuwd met welke interieurs eiken visgraat vloeren perfect samengaan? Je bent op de goede plek. In dit blog lopen we drie populaire interieurstijlen bij langs.

Interieur 1: Landelijk 

Houten balken in het plafond, veel ruimte, een knusse en gezellige sfeer – door een landelijk interieur voelen mensen zich snel helemaal thuis. Ook mooie eiken visgraat vloeren dragen sterk bij aan dat comfortabele gevoel. Net als de rustige, vaak lichte kleuren die je er ziet.

Maar als je niet oppast, kan het geheel snel wat alledaags overkomen. Een visgraatvloer brengt daar verandering in. Dit type vloer voegt meteen iets interessants toe aan je woonkamer. De zigzaggende planken hebben een speels effect en zorgen zo voor balans in jouw landelijke interieur. Een ander voordeel is dat het patroon grote kamers kleiner kan laten lijken. Ideaal voor wanneer je een grote, landelijk ingerichte woonkamer huiselijk wilt laten aanvoelen.

Landelijke visgraat vloer

Interieur 2: Hotel chique

Hotel chique is een opkomende interieurstijl. Zoals de naam doet vermoeden, levert het chique interieurs op. Soms donker, soms licht, maar altijd met een duidelijk gevoel van luxe. Combineer dat met een prachtige eiken visgraat vloer en je zit gegarandeerd goed. Dit type vloer zie je dan ook vaak terug in hotel chique interieurs.

Hoe dat eruitziet? Stel je eens een slaapkamer voor met hoog plafond, zwarte muren en een donkergroen fluwelen bed. Een donkere, gerookte visgraatvloer maakt zo’n geheel helemaal af. Hetzelfde geldt voor overwegend witte interieurs. Daar past juist een lichtere visgraat vloer goed bij. Het Friese Dutzfloors produceert vloeren in alle tinten. Zo is er altijd een vloer die past bij jouw hotel chique woning.

Hotel chique vloer

Interieur 3: Klassiek

De eiken visgraat vloer is van oudsher een hele klassieke vloer. Vroeger vond je deze vloer namelijk alleen in kastelen en de huizen van gegoede, rijke families. Dit is de reden waarom mensen bij een visgraatvloer meteen denken aan luxe. 

En ook al woon je niet in een kasteel of herenhuis, vandaag de dag kun je binnen no-time een klassiek interieur in huis halen. Combineer een visgraatvloer bijvoorbeeld met ornamenten, donkere houtsoorten en antiek. 

Klassieke visgraat vloer

Visgraat vloeren van dichtbij bekijken

Visgraat vloeren gaan perfect samen met de drie interieurstijlen die we beschrijven in dit blog. Maar dat betekent niet dat de mogelijkheden daar eindigen. Dutzfloors maakt vloeren op maat, waardoor ze visgraatvloeren in elke stijl en kleur produceren. Nieuwsgierig geworden? Op zoek naar iets unieks? Boek een afspraak, bezoek de houten vloeren specialist en laat je verrassen.