Bij een vakantie denk je misschien aan een vliegreis naar Spanje, maar in Nederland kun je je ook prima vermaken. Het is weer volop zomer en niets is zo lekker dan genieten van de zon in ons eigen land. Stijgt het kwik naar 30 graden? Dan hoef je echt niet gestrekt onder een ventilator te liggen. Dit zijn de leukste hittebestendige activiteiten.

(Wildwater) raften

Bij een hete zomer horen wateractiviteiten en niets is zo gaaf als raften met vrienden. Voor de echte durfals zijn de Ardennen een prima uitvalsbasis, maar heb je niet zoveel lef, dan kun je ook bij de plaatselijke plas met je opblaasboten het water op.

Slapen onder de sterren

Wie aan de Nederlandse zomer denkt, denkt aan plaknachten. De nachten waar het te warm is om onder een deken te slapen, maar je zonder deken ook weer lastig de slaap kunt vatten. De oplossing? Buiten slapen! Lekker koel en lekker avontuurlijk. Smeer je van te voren wel goed in met insectenspray, of gebruik een klamboe.

Skydiven

Skydiven is niet alleen voor huwelijksreizen of vakanties. Tijdens een hete zomerdag is het een perfecte manier om de wind door je haar te voelen gaan. En je krijgt er een gratis adrenalinerush bij. Check regelmatig couponwebsites, want er komen vaak goede deals voorbij!

Vakantie in eigen land? Dit zijn de leukste hittebestendige activiteiten

Houd een poolparty

Ben je de gelukkige eigenaar van een tuin? Dan kun je een zwembad kopen en flink de bloemetjes buiten zetten. Na een lange werkdag een duik nemen in je eigen zwembad is natuurlijk ultiem genot, maar wanneer je in het weekend ook nog eens je vrienden uit kunt nodigen voor je eigen feestje is je leven helemaal compleet. Bij een zwembad hoef je niet meteen te denken aan een gigantische verbouwing, tegenwoordig zijn er ook hele goede bovengrondse zwembaden te koop die je in de winter gewoon weer afbreekt.

Ga naar een drive-in bioscoop

Dit is eigenlijk iets van de jaren ‘80, maar de laatste jaren weer helemaal hot: de drive-in bioscoop. Lekker een film kijken, gewoon vanuit je eigen auto. Ook zijn er in de zomer vaak openluchtvoorstellingen te vinden.

Organiseer een kampvuur

Een kampvuur is een perfecte manier om vrienden en familie samen te brengen op een zwoele zomeravond. Haal marshmallows en wat cocktails en vergeet niet om iemand uit te nodigen die gitaar kan spelen. Geen gouden keeltje? Dan kun je ook spelletjes doen zoals 30 Seconds of Doen, Durven of de Waarheid.