Steeds meer mensen streven naar een gezonde levensstijl. Het valt op dat bedrijven zich eveneens in toenemende mate inzetten om het bewustzijn over gezonde voeding en lichaamsbeweging onder hun medewerkers te vergroten. Sommige werkgevers gaan zelfs zover dat ze sportabonnementen aanbieden of sportmogelijkheden op de werkplek faciliteren. Zelfs tijdens de kerstperiode kunnen werkgevers hun personeel ondersteunen bij het verwezenlijken van hun goede voornemens. Dit kan worden gedaan door te kiezen voor een gezond kerstpakket. Natuurlijk is het als werkgever volledig aan jezelf om te bepalen of je hier wel of niet in meegaat, maar is het wel iets om over na te denken. Naast gezonde voeding, kun je bijvoorbeeld ook een non food kerstpakket bestellen vol met allerlei sportattributen. Kortom, keuze genoeg dus! In dit artikel delen we daarom een aantal handige tips voor een gezond kerstpakket.

Kies voor gezonde snacks in je kerstpakket

Een belangrijk onderdeel van een gezond kerstpakket zijn natuurlijk de snacks. In plaats van traditionele kerst chocolade en koekjes, kun je kiezen voor gezondere alternatieven zoals ongezouten noten, gedroogd fruit of zelfs proteïnerepen. Deze snacks geven je een energieboost zonder dat je er achteraf een schuldgevoel over hoeft te hebben. Natuurlijk mag je tijdens deze periode van het jaar echt wel een keer iets extra’s eten, maar probeer het wel binnen proporties te houden. Het is namelijk niet handig om jezelf gedurende deze weken helemaal vol te eten met allerlei ongezonde dingen, aangezien je dit er uiteindelijk ook weer af moet zien te krijgen.

Kies voor een biologisch kerstpakket

Bestel jij als werkgever ieder jaar de kerstpakketten voor je personeel, dan is het goed om eens na te denken over een biologisch kerstpakket dit jaar.  Als je namelijk echt een stapje verder wilt gaan in de richting van een gezond kerstpakket, overweeg dan eens om biologische producten toe te voegen. Biologisch voedsel wordt geteeld zonder het gebruik van pesticiden en kunstmatige toevoegingen. Hierdoor krijg je niet alleen gezondere voeding binnen, maar draag je ook bij aan een duurzamere wereld. Daarbij is de kwaliteit vaak ook veel beter, waardoor de smaakbeleving compleet anders is dan van producten die niet biologisch zijn. Omdat het kiezen van de juiste producten best lastig kan zijn, is het verstandig dit uit te besteden aan een externe partij die de kerstpakketten voor je kan samenstellen.

Kies ook voor non food items

Wanneer we denken aan een gezond kerstpakket, dan hoeft dat natuurlijk niet alleen te betekenen dat we het hebben over gezonde voeding. Bij een gezonde levensstijl hoort natuurlijk ook voldoende slaap en ook voldoende beweging. Hoe leuk is het dan, om in het verlengde van bijvoorbeeld gezonde voeding, ook wat non food items te doen. Denk aan fitness accessoires, zoals een weerstandsband of yogamat, of zelfs een boek over gezond koken. Op deze manier inspireer je de ontvanger om na de feestdagen gezond door te blijven gaan. Als werkgever is er natuurlijk alles aan gelegen om ervoor te zorgen dat je werknemers fit zijn. Dit geldt niet alleen mentaal, maar ook fysiek. Mensen die ongezond leven, hebben eerder kans op ziektes, waardoor je als werkgever voor hoge kosten komt te staan.