We zijn er allemaal weleens aan toe: een nieuwe kledingkast of een nieuw bed met bijpasende nachtkastjes. Ben jij op zoek naar een nieuwe kledingkast, maar weet je niet welke kast je moet kiezen? Lees dan hier waar je allemaal op moet letten, zodat je thuiskomt met een mooie, praktische en passende kledingkast.

Model

Als je een kledingkast wilt kopen, heb je allereerst de keuze uit een standaard model of een kledingkast op maat. Er valt veel te kiezen als het op standaard kledingkasten aankomt en bovendien is de montage veelal een fluitje van een cent. Kledingkasten op maat zijn doorgaans prijziger en ietwat complexer te monteren, maar kun je daarentegen precies ontwerpen naar jouw smaak. 

Deuren

Wat betreft deuren valt er ook een en ander te kiezen. Over het algemeen geldt de keuze: openslaande deuren of schuifdeuren. Openslaande deuren zijn de meest gekozen en eveneens de meest voordelige keuze. Heb je maar een kleine slaapkamer ter beschikking of simpelweg een ruimer budget? Dan zijn schuifdeuren een efficiënte én stijlvolle keuze. Je kunt deuren uiteraard ook volledig achterwege laten.

Opbergruimte

Waar het uiteindelijk om draait is natuurlijk de opbergruimte in je kledingkast. Bedenk hoeveel en wat voor opbergruimte je nodig gaat hebben om al je boxershorts en andere kleding op te kunnen bergen. Maak een schatting van de benodigde hangruimte, planken en lades, voordat je naar de (web)winkel gaat. 

Kleur

Een kledingkast neemt door zijn grootte veel ruimte in. De kleurkeuze van de kast is kan daarin echt het verschil maken. Een grijze of witte kast valt maar weinig op, terwijl een kledingkast in een feller- of donkerer kleurenpalent ontzettend veel impact kan maken op de ruimte. Het is maar net wat je wenst.

Accessoires

Tot slot zijn er nog allerlei mogelijkheden betreft aankleding van de kast. Denk maar een een spiegel en verlichting. Beiden zijn een aangename toevoeging aan een kledingkast. Denk na of je een spiegel aan de binnen- of buitenkant van de kastdeuren wilt plaatsen of liever voor een losse spiegel gaat. Wat betreft verlichting is er van alles te verkrijgen voor binnen of buiten de kledingkast.