Je hebt een bedrijf of bent particulier en hebt veel afval. Dat afval moet je ergens kwijt, maar je weet niet goed waar. Heb je er al eens aan gedacht om samen te werken met een afvalbedrijf? In dit artikel bespreken we wanneer het handig is om een afvalbedrijf in te schakelen en van welke voordelen je geniet.

Maak het jezelf makkelijk

Wanneer je een bedrijf hebt, ben je zelf verantwoordelijk voor het scheiden en laten afvoeren van jouw bedrijfsafval. Door samen te werken met een afvalbedrijf, maak je het jezelf een stuk makkelijker. Of je nu ondernemer bent in het kantoorleven, de horeca of een bouwbedrijf hebt, je wilt je het liefste bezig houden met je core business en niet met afval. Wanneer je een contract afsluit met een afvalbedrijf zoals Renewi, komen zij jouw afval ophalen en zorgen ze ervoor dat het verwerkt wordt. Het bedrijf houdt ook nog eens de administratie bij van het contract en ledigen van containers; zo kun jij dat makkelijk opvragen wanneer je gecontroleerd wordt op het correct afvoeren van afval. Dankzij het bedrijf hoef jij je geen zorgen te maken over je afval en scheelt het je een hoop tijd! 

Huur een container

Een goede samenwerking met een afvalbedrijf, betekent niet alleen dat zij je (bedrijfs)afval voor je afvoeren en verwerken; je kunt er ook de containers huren voor verschillende soorten afvalstromen. Zo kun je er een papiercontainer voor vertrouwelijke documenten huren, of een container speciaal voor glas of een hout container. Ook voor gevaarlijk en chemisch afval kun je bij een afvalbedrijf terecht; deze afvalstroom mag je nooit bij het restafval gooien, omdat het schade toebrengt aan dieren, milieu en onze gezondheid. Daarnaast betekent het scheiden van afval in de daarvoor bestemde containers, dat het afvalbedrijf kan recyclen. Zo kunnen we duurzaam omgaan met afval en het omzetten naar nieuwe grondstoffen, zoals asfalt, wc-papier of nieuwe doppen voor flessen. Ook wanneer je grofvuil hebt, doe je er goed aan om een container te huren bij een afvalbedrijf. Zij zorgen er dan voor dat jouw oude tafels, stoelen en banken een tweede leven krijgen, zonder dat jij er zelf iets voor hoeft te doen. 

Een container voor thuis

Ga je binnenkort verbouwen? Huur dan een puincontainer of een sloop- en bouwcontainer bij een afvalbedrijf. Het soort afzetcontainer dat je nodig hebt, hangt af van het afval dat vrijkomt bij je verbouwing. Oude dakpannen, bestrating, tegels en beton mag je in een puincontainer deponeren. Ander afval, zoals zand en grond, schoorsteenpuin of kunststof mag je daar niet in doen; hier is de bouwcontainer voor gemaakt. Niet alleen voor verbouwingen, maar ook voor een bedrijf aan huis kun je een container huren bij een afvalbedrijf. Wanneer je veel papier en karton afval hebt, bijvoorbeeld, kan het huren van een container en laten afvoeren van het afval door een bedrijf je veel tijd en moeite besparen.