Je gezondheid is het meest kostbare bezit dat je hebt. Je gezondheid bepaalt in belangrijke mate de kwaliteit van jouw leven. Het is daarom uiterst belangrijk om zuinig te zijn op je gezondheid. Voldoende beweging en een gezond eetpatroon zijn belangrijk. Maar ook met enige regelmaat een preventieve health check laten uitvoeren is waardevol. Eventuele aandoeningen en risicofactoren kunnen zo vroegtijdig worden opgespoord. En deze vroegtijdige opsporing is doorgaans gunstig voor het verdere verloop.

Inzicht in je algehele gezondheid

Je kunt je heel erg fit voelen, maar dat betekent niet altijd dat je daadwerkelijk fit bent. Je kunt kampen met bepaalde lichamelijke aandoeningen zonder dat je er erg in hebt. En dat is juist heel verraderlijk. Want als je pas in actie komt als je ongemakken ervaart, kan het te laat zijn. Zet voor jezelf daarom in op preventie. Laat met enige regelmaat preventief medisch onderzoek uitvoeren en krijg zo inzicht in je gezondheid. Je hebt hiervoor geen doktersverwijzing nodig. Je kunt wanneer jij dat wilt, medisch onderzoek laten uitvoeren. Worden er tijdens de medische onderzoeken geen aandoeningen en/of risicofactoren gevonden? Dan kan dat juist ook voor een hoop opluchting en geruststelling zorgen.

Radiologisch onderzoek laten uitvoeren

Wanneer je kiest voor een preventieve health check zal je ontdekken dat er diverse onderzoeken mogelijk zijn. Je kunt kiezen voor een complete bodyscan. Zoals de terminologie al doet vermoeden, gaat het hierbij om inzicht verkrijgen in je algehele gezondheid. Middels verschillende medische onderzoeken wordt er een algemeen beeld van jouw totale gezondheid verkregen. Je kunt kiezen uit verschillende bodyscans. De ene bodyscan is wat uitgebreider dan de andere. Vaststaat in ieder geval wel dat elke scan een serie MRI scans omvat, waaronder een MRI hersenen. Een MRI scan is een effectieve onderzoeksmethode die breed toepasbaar is. Je kunt van verschillende lichaamsdelen een MRI scan laten maken. Van een MRI scan van het hoofd tot een MRI scan van de knie. Het is allemaal mogelijk.

Laboratoriumonderzoek en meer

De MRI scan is slechts een onderdeel van het aanbod medische onderzoeken. Je kunt bijvoorbeeld ook voor een laboratoriumonderzoek kiezen. Middels een bloedafname wordt er zo inzicht in jouw algehele gezondheid verkregen. In het bloed van de mens is onwijs veel zichtbaar. Van ontstekingswaarden en hormonen tot vitaminen en mineralen. Je bloed vertelt je veel over jouw vitaliteit. Het is dan ook niet voor niets dat deze onderzoeksmethode vaak wordt ingezet. Ook andere effectieve onderzoeksmethoden zoals bijvoorbeeld een cardiologisch- en dermatologisch onderzoek behoren tot de mogelijkheden. Met welke medische onderzoeksmethoden zou jij inzicht in jouw gezondheid willen verkrijgen?