Je gezondheid kun je zien als het meest kostbare bezit dat je hebt. Je gezondheid bepaalt namelijk in belangrijke mate de kwaliteit van je leven. Het is daarom van belang dat je zuinig bent op je gezondheid. Voldoende beweging en een gezond voedingspatroon zijn belangrijk. Maar het laten verrichten van preventief medisch onderzoek ook. Hiermee kunnen namelijk risicofactoren of eventuele aandoeningen vroegtijdig worden opgespoord. 

Geen doktersverwijzing nodig

In de reguliere gezondheidszorg heb je een doktersverwijzing nodig alvorens een medisch onderzoek kan worden uitgevoerd. Deze verwijzing zal alleen worden afgegeven als daar daadwerkelijk aanleiding toe is. Maar eigenlijk is dat best gek. Want voorkomen is beter dan genezen. Waarom zou je jouw lichaam dan niet preventief laten onderzoeken? Precies! Preventief medisch onderzoek is ontzettend waardevol. Gelukkig kun jij buiten de reguliere gezondheidszorg om medisch onderzoek zonder doktersverwijzing laten uitvoeren. Laat bijvoorbeeld een MRI scan zonder verwijzing uitvoeren. Of kies voor een complete bodyscan waarmee jouw gehele gezondheid in kaart wordt gebracht. Wil je een specifiek los medisch onderzoek laten uitvoeren? Dan is dat ook mogelijk. Jij kunt alle medische onderzoeken zonder doktersverwijzing laten uitvoeren. 

MRI scan als onderzoeksmethode

Wanneer je voor een complete bodyscan kiest, zal je zien dat je diverse opties hebt. Er zijn verschillende pakketten waaruit je kunt kiezen. Elk van deze pakketten omvat MRI scans. En dat is natuurlijk niet zonder reden. Een MRI scan is een effectieve onderzoeksmethode. Met dit radiologische onderzoek kan het te onderzoeken lichaamsdeel goed in beeld worden gebracht. Laat je bijvoorbeeld een MRI hoofd uitvoeren? Dan zullen niet alleen de hersenen, maar ook de holtes goed zichtbaar worden. Bovendien is deze onderzoeksmethode heel breed toepasbaar. Zo kun je een MRI scan maken van het hoofd of de buik. Maar ook een MRI scan van de knie of een pols behoort tot de mogelijkheden. Het is dus goed te begrijpen dat de MRI scan veelvuldig wordt ingezet. 

Andere effectieve medische onderzoeken

Een MRI scan is een effectieve medische onderzoeksmethode. Maar zo zijn er nog meer effectieve medische onderzoeken. Wil jij een goed beeld krijgen van jouw algehele gezondheid? Dan kan een laboratoriumonderzoek uitkomst bieden. Middels bloedonderzoek kan er een goed beeld geschetst worden van jouw algehele gezondheid. Van vitamines en mineralen tot ontstekingswaarden en hormonen. Het is allemaal zichtbaar in het bloed. Je bloed vertelt je dus veel over de staat van je gezondheid. Naast dit algemene gezondheidsonderzoek kun je ook gerichte medische onderzoeken laten uitvoeren. Je moet hierbij denken aan cardiologisch onderzoek of een dermatologisch onderzoek. Het kan allemaal zonder doktersverwijzing!