Inhoudsopgave Hide
  1. Ga naar je buren 
  2. Afweren 

Heb jij een prachtige tuin waar je heerlijk in kunt tuinieren? Maar heb je elke keer weer last van katten in de buurt? Dat is erg vervelend, zeker omdat je zelf dan geen katten hebt. Toch heb je last van overmatig kattenpoep en planten die vernield worden. Daar heb je natuurlijk geen zin in. Maar wat kun je er tegen doen? 

Ga naar je buren 

Allereerst kun je altijd naar je buren gaan om te praten over het overlast en wat eventuele mogelijkheden zijn om dit te voorkomen. Het is fijn om het probleem eerst samen op te lossen, voordat je drastische maatregelen neemt waar beide partijen eigenlijk niet helemaal tevreden mee zijn. Op deze manier zorg je er ook voor dat je de relatie met je buren niet schaadt. Vooral als ze niet weten dat je er last van hebt.

Afweren 

Mocht het niet baten met een gesprek met de buren, dan kun je kijken naar afweermiddelen voor katten. Er zijn verschillende spullen die je kunt halen. Zo kun je knoflookkorrels gebruiken. Katten vinden de geur van knoflook vreselijk en willen hierdoor al vaak niet de tuin in. Toch zijn er katten die nog steeds de tuin in komen. Wat doe je dan? Eén van de oplossingen kan zijn om een omheining te maken voor de tuin met schrikdraad. De katten krijgen dan een kleine stroomstoot die niet schadelijk is, maar ze wel afschrikt. 

Er zijn ook geluidsinstallaties tegen katten, maar deze werken niet altijd zo fijn als je denkt. Deze werken voornamelijk op sensor. Dit houdt in dat je goed moet kijken naar waar je deze positioneert. Het moet op een plek staan waar de katten de tuin binnen komen. Het nadeel is, dat deze sensoren vaak geen onderscheidt maken tussen mens of dier. Zo gebeurt het ook vaak dat als mensen langslopen deze installatie ook af gaat. Deze geluidsinstallaties maken vaak een geluid met een hoge toon. Dit is ook te horen voor mensen en dus niet altijd prettig. 

Het nadeel van al deze installaties is wel dat het niet erg mooi is voor de tuin. Je kunt er ook kiezen om een hoge omheining neer te zetten, maar de kans is dat katten er nog steeds makkelijk overheen gaan en het is ook niet erg mooi. De makkelijkste oplossing is het strooien van katten knoflook of het gebruiken van bodembedekkers. Er zijn veel planten die katten niet lekker vinden zoals citroenplanten. Het planten hiervan kan helpen tegen het weren van katten.

Lees ook: Oorontsteking bij je hond