Wanneer je op zoek bent naar optimale gehoorbescherming, dan is het een goed idee om je in otoplastieken te verdiepen. Dit zijn op maat gemaakte oordoppen, die uitstekende bescherming bieden tegen harde geluiden. In een wereld waarin je continu overladen wordt door prikkels en geluiden, kan dit gevolgen hebben voor je gehoor. Om je oren en gehoor hiertegen te beschermen, bieden otoplastieken uitkomst. Deze oordoppen werken aanzienlijk beter dan standaard oordoppen, juist doordat deze zich optimaal naar je gehoorgang vormen. Gehoorbescherming op maat biedt betere bescherming en meer zekerheid, waardoor je op de langere termijn hiervan zeker de voordelen bemerkt. Otoplastieken zijn in verschillende modellen en materialen verkrijgbaar, zodat je zelf een keuze kunt maken welke gehoorbescherming het beste bevalt.

Materialen voor gehoormodellen

Er worden verschillende materialen gebruikt voor het vormgeven van otoplastieken. Zo zijn er oordoppen verkrijgbaar in acrylaat, waarbij het materiaal hard is. Toch vormt het zich uitstekend naar je gehoorgang, waardoor het comfortabel aanvoelt. Met 3D wordt het materiaal op maat gemaakt, zodat het uitstekend op de vorm van je oor is afgestemd. Dit materiaal neemt niet veel vuil op en zijn eenvoudig in het oor te brengen en te verwijderen. Ook kun je kiezen voor siliconen modellen. Deze voelen doorgaans wat stroever aan dan standaard oordoppen. Echter bewegen ze optimaal mee met het oor en zorgen ze voor een perfecte pasvorm. Deze otoplastieken zijn wel wat gevoelig voor stof en vuil, echter gemakkelijk te reinigen. Met beide materialen is een optimaal dempingsniveau te behalen, waardoor het gehoor niet beschadigd raakt.

Oordoppen op maat bestellen

Gehoorbescherming is op maat te bestellen. Door te kiezen voor otoplastieken weet je zeker dat de oordoppen zich naar je gehoorgang vormen en geen onverwachte geluidsoverlast doorlaten. Je wilt voorkomen dat oordoppen lekken en geluid doorlaat, waardoor alsnog het gehoor beschadigd raakt. Met otoplastieken zorg je ervoor dat de oordoppen optimaal passen en aangenaam te dragen zijn. Geluid wordt zo uitstekend gedempt, zonder dat gewone gesprekken niet meer mogelijk zijn. Ook kun je alsnog gewoon horen uit welke richting geluiden komen, echter zonder dat de geluiden overweldigend binnenkomen. Met oordoppen op maat ben je verzekerd van optimale bescherming voor het gehoor en zul je hier lang profijt aan ondervinden.

Duurzaam aanschaffen van oordoppenDoor te kiezen voor gehoorbescherming op maat doe je geen miskoop. Vaak kopen mensen standaard oordoppen omdat deze goedkoper zijn. De werking is echter niet optimaal, doordat deze niet zijn afgestemd op jouw specifieke gehoorgang. Hierdoor blijven ze niet lang goed werken en moet je vaak binnen een jaar nieuwe kopen. Met otoplastieken zorg je voor een duurzame aanschaf van specifiek afgestemde oordoppen, die veel langer meegaan en bovendien optimale bescherming bieden tegen harde geluiden. Er is sprake van een uitstekende sluiting, die geluiden dempt voordat deze het gehoorstelsel bereiken. Beschadiging van dit kwetsbare gehoor wordt zo voorkomen, terwijl je nauwelijks door hebt dat je ze in hebt. Aangenaam draagcomfort draagt bij aan behoud van het gehoor door specifiek afgestemde gehoorbescherming.