Heb jij ook al heel vaak een poging gedaan om af te vallen, maar liep het steeds op een teleurstelling uit? Begon je vol goede moed, maar viel je na twee dagen al om van de honger, en hield je het niet langer meer vol? Of maakte je keurig je poging af, verloor je het gewicht dat je kwijt wilde raken, maar zaten deze kilo’s er binnen no time ook gewoon weer aan? Er zijn manieren om af te vallen die een stuk fijner werken, en die je beter vol kunt houden. De resultaten zijn misschien wat minder spectaculair, maar de kans is groot dat je je er op de langere termijn een stuk beter bij voelt.

Gooi je dieet de deur uit

Het klinkt een beetje krom, als je af wilt vallen, maar vaak is de beste manier om dat te doen toch echt je dieet helemaal de deur uit gooien. Zeker wanneer je een streng dieet volgt, of eentje waarbij je bepaalde voedingsmiddelen helemaal weg moet laten, kan het heel erg lastig zijn om dit vol te houden. Het wordt een strijd, je hebt honger en je mist de dingen die je normaal graag eet.

Dit soort diëten zijn lastig vol te houden, en worden daarom vaak niet aangeraden. Gezond afvallen doe je vaak beter door niet een dieet te volgen, maar door je eetgewoontes blijvend aan te passen, gebaseerd op wat jij nodig hebt en lekker vindt. Dingen die je echt niet wilt missen kun je blijven eten, en er komen geen dingen op het menu die je helemaal niet lekker vindt. Bovendien heb je minder het gevoel dat je een dieet aan het volgen bent, het wordt minder een strijd. Afvallen zonder dieet klinkt jou ook als muziek in de oren, toch?

Zo blijft je gewicht in balans

Als je niet langer gebruikmaakt van diëten met een korte loopduur, die erop gericht zijn in korte tijd veel gewicht te verliezen, is de kans ook veel groter dat het gewichtsverlies blijvend is.

Na het volgen van een streng dieet vervallen de meeste mensen namelijk al snel weer in hun normale eetpatroon. Het eetpatroon waardoor zij te zwaar zijn geworden. Het is dan ook niet gek dat dit nu weer zal gaan gebeuren. Verander je echter je eetgewoontes, dan doe je dit doorgaans voor altijd. Je leert jezelf nieuwe, gezondere gewoontes aan, met als doel deze vast te houden. Doordat deze veel minder ingrijpend zijn dan een streng dieet, zal het afvallen wat minder snel gaan. Daar staat echter tegenover dat je deze een stuk makkelijker vol kunt houden, en je minder bang hoeft te zijn dat de verloren kilo’s er zo weer aan zullen zitten.