Het hele jaar door een mooi gekleurde tuin, dat wil toch iedereen. Uren blijven kijken naar de prachtige kleuren die de natuur in je tuin te bieden heeft. Dat ook nog eens 365 dagen per jaar. Wanneer je bepaalde planten in je tuin plaatst, is het echt mogelijk om het hele jaar door kleur te hebben in je tuin. Groen, rood, wit en oranje; alle kleuren komen voorbij. Er zijn veel planten die ook in de winter hun mooie kleur behouden. Welke dat zijn? Dat vertellen we je in dit artikel.

De Viburnum tinus

De Viburnum tinus, oftewel de sneeuwbal, is een plant die het hele jaar door prachtig is om te zien. Midden in de winter doet de plant zijn naam eer aan. Doordat de knopjes open gaan komen er witte bloemetjes aan de plant. Daardoor lijkt het net op een sneeuwbal. De witte bloemen blijven mooi tot ongeveer mei, dit zorgt ervoor dat de plant in de winter en het voorjaar kleur aan je tuin geven. Maar ook daarna zorgt de plant voor een mooie kleur. Na de witte bloemen, groeien er donkerblauwe bessen uit. Vogels zijn hier dol op en kom dus graag langs om even te proeven. De plant kan goed tegen vorst en kou, maar niet heel goed tegen harde wind. Zorg er dus voor dat de sneeuwbal niet vol op de wind staat. 

De meidoorn

De meidoorn is een zeer geschikte plant voor in je tuin wanneer je het hele jaar door een kleurrijke tuin wilt hebben. De meidoorn is beschikbaar in verschillende soorten: als struik, haagplant, meerstammige boom of een reguliere boom. De meidoorn heeft twee gezichten: 

in het voorjaar zijn de takken versierd met prachtige witte bloesem, waar in het najaar deze bloesem plek maakt voor rode bessen. Deze besjes zijn een lekkernij voor vogels. Hierdoor haal je veel extra natuur in je tuin. Doordat de meidoorn in het voor- en najaar een mooie kleur heeft, geeft dit extra sfeer aan je tuin. Een ideale plant om de grauwe wintertuin te voorkomen. 

De laurier

Een haag kan voor veel sfeer in je tuin zorgen. Hagen zijn beschikbaar in allerlei verschillende soorten, maten en hoogtes. Wil je nu in de winter een haag die zijn mooie groene kleur vasthoudt? Dan is de laurierhaag de perfecte haag voor jou. Deze haag zorgt het hele jaar door voor een mooie groene kleur. Naast dat het een mooie haag is om te zien, zorgt deze ook voor veel privacy. Hierdoor kun je het hele jaar door ongestoord genieten van je tuin. Daarnaast is de laurierhaag het hele jaar door mooi groen doordat deze zijn blad behoudt en weinig onderhoud nodig heeft. Je hoeft de laurier slechts twee keer per jaar te snoeien. Snoei je de laurier niet? Dan groeien er mooie witte bloemen aan de haag. Kortom, de laurier straalt altijd schoonheid uit. 

Laat je ook goed informeren in het tuincentrum, er zijn talloze planten die het hele jaar door kleur geven aan je tuin.