Ieder seizoen brengt nieuwe trends met zich mee en dus veranderen interieurs voortdurend. Zo nu en dan willen we daarom een frisse wind door het huis laten waaien – misschien herken je jezelf daar wel in. Er zijn talloze manieren om je huis te stylen: van het gebruik van neutrale kleuren tot statement kleuren en van minimalistische meubels tot grote opvallende stukken. Een trend die na jaren nog steeds aan populariteit wint is mangohout. Mangohout heeft een warme kleur, een robuuste uitstraling en kenmerkende kleurschakeringen waardoor ieder meubel een uniek meesterwerkje is. Meubels van mangohout zijn er in allerlei soorten en maten. In dit artikel bespreken we de trends van dit moment, waaronder de deens ovaal tafel.

Trendy patroon

We kunnen er tegenwoordig niet meer omheen, het inmiddels welbekende visgraatpatroon zien we overal opduiken. Je vindt het inmiddels niet alleen op de vloer terug, maar ook in meubels zoals dressoirs en andere kasten. Het patroon wordt met name gebruikt op de deurtjes – met of zonder groef – en geeft de kastjes net dat beetje extra. Je creëert er een klassieke uitstraling mee, maar door de zwarte accenten van een mangohouten meubel heeft het geheel een stoere touch. Een mangohouten meubel met visgraatpatroon is daardoor altijd gemakkelijk te combineren met verschillende woonstijlen, zoals modern, minimalistisch, bohemian, landelijk of industrieel. 

Meubels met organische vormen

Ronde vormen zijn al een tijdje populair, ook dit jaar. Niet gek, want ronde vormen maken je huis gezellig en warm waardoor je er veel tijd wilt doorbrengen. In de eetkamer zien we al een tijdje de ovale eettafel terugkomen. Om meer contrast te creëren naast de meestal pastelkleurige muren vind je de zwarte ovale tafel bijvoorbeeld in menig eetkamer. Een nieuwe trend op het gebied van eettafels is de Deens ovale eettafel. Deze tafel is een combinatie van een ovale en rechthoekige tafel. Door die combinatie heeft deze tafel een ruimer oppervlak dan de klassieke ovale tafel, maar blijft hij door de afgeronde zijkanten toch speels en organisch ogen. Het onderstel is meestal slank en het blad dun waardoor de tafel perfect aansluit op de minimalistische trend.