Iedereen kan soms wel wat extra vitamines gebruiken. Misschien ken jij iemand die fysiek in de lappenmand zit, of die wel eens mag worden opgevrolijkt. Dat is een fruitmand bezorgen een leuk idee, dat zeker gewaardeerd zal worden. Je hebt op het gebied van fruitmanden heel wat keuze. Aanbieders van fruitmanden bieden je daarbij vaak de optie om deze mand helemaal zelf in te vullen. Maar, waarom zijn we eigenlijk ooit begonnen met het versturen van fruitmanden en welk fruit mag er in een fruitmand absoluut niet ontbreken?

Ontstaan van de fruitmand

Het idee om een fruitmand te bezorgen is iets wat zeker niet nieuw is. Maar het is moeilijk om te zien wanneer de fruitmand daadwerkelijk is ontstaan. Kijk maar eens in de kunst. Er zijn op heel wat klassieke schilderijen van eeuwen geleden schalen met fruit terug te vinden. Dan wel geen fruitmanden, maar ook in die tijd wist men al goed dat het gezond is om veel fruit te eten. Naarmate fruit populairder en minder een luxeproduct werd, kreeg men het idee om mensen die ziek zijn een fruitmand te sturen. We weten per slot van rekening allemaal wel dat fruit vol zit met vitamines, waar je snel beter van kunt worden. De eerste fruitmanden bestonden voornamelijk uit appels, bananen, peren en druiven, maar heden ten dage is het aanbod aan fruit wat je in een fruitmand kunt doen explosief gegroeid.

De fruitmand als perfect cadeau

Tegenwoordig is het heel normaal om iemand die al langere tijd ziek is een gezonde, lekkere fruitmand cadeau te doen. De kans is heel groot dat de persoon die de fruitmand ontvangt zelf ook wel fruit in huis heeft, maar een extra boost aan vitamines kan nooit kwaad! Daar komt bij dat het een leuke manier is om iemand te verrassen. Je kan een kaartje sturen, maar met zo’n goed gevulde fruitmand doe je iemand veel meer plezier!

Wat stop je dan in zo’n fruitmand?

Mensen vinden het heerlijk om een fruitmand te krijgen. Het is dan wel belangrijk om hier fruit in te stoppen dat de ontvanger lekker vindt. Als je iets kiest dat in de top tien populairste fruitsoorten zit, dan zit je eigenlijk altijd wel goed. Denk hierbij aan appels, bananen, peren, mandarijnen, sinaasappels, druiven, meloenen, aardbeien, kiwi en ananas. Vaak hebben bedrijven waar je een fruitmand kunt bestellen deze fruitsoorten al in een mand zitten voor je. Maar het is vaak ook mogelijk om een ander soort mand te kiezen. Bijvoorbeeld een waar ook meer exotische fruitsoorten in zitten, of een mand waarin fruit wordt gecombineerd met groente. Als het maar lekker en gezond is!