In onderstaand artikel willen wij je een goed beeld geven van de kosten van het verbouwen van een WC. Het is moeilijk om de exacte kosten hier te benoemen, aangezien er vele aspecten een rol spelen bij de uiteindelijke kosten van de verbouwing. Hierbij kun je denken aan de grootte van het gehele project, de kosten en beschikbaarheid van de materialen, de huidige tarieven van de loodgieters en een stukje financiering waaronder de hypotheekrente.

Gemiddelde kosten toilet verbouwen

De directe kosten voor het verbouwen of vervangen van een toilet en eventueel een stortbak zijn vrij eenvoudig te bepalen. Dit hangt af van het soort toilet dat je wilt, maar als je dat weet dan is de prijs hiervoor snel op te zoeken. Er zijn bij een toiletrenovatie of een plaatsing van een geheel nieuw toilet ook indirecte kosten waar je rekening mee dient te houden. Denk hierbij aan het verwijderen van het oude materiaal of het vervangen van verouderd leidingwerk. Mede door deze verborgen kosten is het een risico om deze klus zelf te klaren als je niet precies weet wat je doet. Een ervaren en gekwalificeerde vakman die is uitgerust met de juiste gereedschappen en ervaring, zal sneller en volgens een hogere standaard je toilet verbouwen.

Besparen op kosten toilet renoveren

Als je van plan bent je toilet te verbouwen of vervangen, kan een vakman mogelijk vooraf een prijsopgave doen en eventuele problemen aangeven die je bij de keuze van het toilet en de stortbak tegenkomt voordat je ze aanschaft. Ze kunnen je ook adviseren over mogelijke installatieproblemen waar je misschien nog niet aan hebt gedacht. Daarnaast kan de vakman je op weg helpen met verdere badkamer inspiratie. Een goede planning vooraf zorgt ervoor dat je niet voor verrassingen komt te staan en de kosten op het niveau houdt dat je van tevoren gecalculeerd hebt.

Kosten wc verbouwen financieren

Gaat de kosten van de gehele verbouwing financieel toch meer kosten dan je van tevoren had beraamd? Dan zijn er verschillende mogelijkheden om de verbouwing gefinancierd te krijgen. Heb je overwaarde op je huidige koophuis, dan kun je hier een gedeelte van gebruiken om de verbouwing te bekostigen. Ook is het mogelijk om de hypotheek te verhogen en te kiezen voor hypotheekrente 20 jaar vast. Je betaalt hierdoor 20 jaar lang dezelfde rente voor je hypotheek. Er zijn ook instanties waar je een persoonlijke lening kunt afsluiten voor een verbouwing van je toilet of badkamer. Dit kan namelijk een goede financiering zijn als je op korte termijn het huis wilt verkopen. Let er wel op dat je ook bij het laten financieren van de verbouwing eerst een goede planning hebt gemaakt.