Ben jij toe aan een of meerdere paren nieuwe boxershorts? Dan raden wij je van harte aan om eens te kijken wat er op het gebied van bamboe boxershorts allemaal te krijgen is. Dit is een materiaal dat momenteel heel populair is, en dat is niet verwonderlijk. Bamboe brengt bij kleding namelijk een aantal grote voordelen met zich mee.

Bamboe is een geheel natuurlijk materiaal

Als jij kiest voor een boxershort van bamboe, dan maak je de keuze voor een materiaal dat geheel natuurlijk is. Een materiaal dat prettig zit, maar dat ook goed is voor als je allergisch bent voor bepaalde materialen. Bamboe is namelijk hypo-allergeen, wat inhoudt dat je hier geen allergische reactie bij zult krijgen. Heb jij een gevoelige huid? Dan zal je het prettig vinden om te weten dat bamboe daarbij ook een anti-bacteriële werking heeft.

Bamboe is een heel zacht materiaal

Je vraagt je misschien af hoe het mogelijk is dat een materiaal dat van bomen is gemaakt zo zacht kan zijn, maar geniet gewoon van het resultaat. Bamboe is simpelweg heerlijk zacht. Wist je dat steeds meer babykleding van bamboe wordt gemaakt? Kan je nagaan hoe prettig het dan zit als jij straks een bamboe boxershort aantrekt!

Bamboe is goed voor het milieu

Ook als je kiest voor een nieuw boxershort kun je de keuze maken voor een milieuvriendelijk materiaal. Bamboe is namelijk op meerdere gebieden heel duurzaam. Het basismateriaal is bamboe, wat heel snel groeit en weinig water nodig heeft. Daar komt bij, als bamboe wordt gekapt, dan groeit het ook heel snel weer terug. Ontbossing zal op dit gebied dan ook niet snel voorkomen.

Je nieuwe bamboe boxershort neemt goed vocht op

Als je een nieuwe onderbroek aanhebt, dan is het prettig als deze goed zit, maar ook als deze vocht opneemt. Laat bamboe daar nou net heel sterk in zijn. Een boxershort van bamboe neemt tot wel 70% meer vocht op dan een boxershort dat is gemaakt van bijvoorbeeld katoen. Dit vocht verdampt dan weer door de microgaatjes die in het materiaal aanwezig zijn.

Onvermijdelijk: bamboe is heel sterk

Je kan het waarschijnlijk wel raden, maar bamboe is ook een heel sterk materiaal. Die zachte boxershort zal dan ook lange tijd meegaan. Bijkomend voordeel is dat het niet uitmaakt of je deze boxershort vaak wast of niet. Door het materiaal zal hij zijn vorm behouden en niet gaan lubberen. Prettig om te weten dat je die nieuwe boxershort waarschijnlijk wel een aantal jaar kan gaan gebruiken!

Lees ook: Kleren maken de drager… maar wie bergt ze op?