Het is soms wel vervelend dat voor elke vis die je wilt vangen andere gear nodig hebt. Als je gaat snoekvissen neem je een kunst of doodaas set mee met of zonder een dobber, maar als je wil gaan karpervissen neem je een karper set mee met een standaard of rodpod mee, een beetmelder of belletjes, Ander aas zoals boilies of pallets, en een paraplu of bivvy.

Er zijn bepaalde standen van de maan waarbij je betere kans hebt om een vis te vangen, deze momenten zijn als het volle maan is en als de maan aan de andere kant beschenen wordt. Ik kan uit ervaring spreken dat het werkt. Er bestaan ook apps die dit aan kunnen geven maar ook daar geld voor als je naar de maan kijkt kun je zelf de redenatie maken. Daar heb je helemaal geen app voor nodig, toch is het mooi dat het bestaat voor de mensen die het niet kennen. 

Wanneer maak je de meeste kans op het vangen van karper?

Vissen op karper is soms ook wel nadelig omdat er gewoon een grote kans is dat je daar de hele dag zit en niks vangt, soms hebben ze gewoon geen zin. Het kan natuurlijk ook zijn dat ik dan mijn stek niet goed op orde heb, door bijvoorbeeld slecht voor te voeren of de verkeerde boilies heb. Het is ook belangrijk om te kijken naar de seizoenen als je gaat vissen met boilies, in het voorjaar en zomermaanden is het beter om met zoetere boilies te vissen, En in de herfst/winter is het beter om met een wat kruidigere boilie te gaan vissen. Als je gaat voorvoeren is dit ook iets om rekening mee te houden. Je zou hierbij ook kunnen kijken naar een bepaalde baitspray om je aas mee in te spuiten. 

Het is soms ook makkelijk om te kijken met wat voor bodem je te maken hebt. Als je een harde bodem hebt kun je prima alleen een boilie gebruiken maar stel je voor de te een zachte bodem hebt dan kun je beter kiezen voor een pop-up, hierdoor blijft je aas drijven en blijft hij dus een stukje van de bodem waardoor hij makkelijker te spotten is. De boilies en pop-ups kun je in heel veel verschillende kleuren en smaken halen waardoor ze nog meer op kunnen vallen.

Karper vissen