Voor het vissen op snoek kan zowel met doodaas als met kunstaas gevist worden. Kunstaas is een relatief actieve manier van snoek vissen waarbij met verschillende soorten neppe vissen gevist wordt. Deze wordt door het water getrokken zodat de snoek denkt dat er een echte vis zwemt. Dit kan zowel werpend vanaf de kant als slepend vanuit een boot gedaan worden. Deze manier van vissen is best actief en wordt doorgaans het meeste tijdens de warmere maanden van het jaar uitgeoefend. Tijdens de koudere maanden kan de snoek namelijk erg passief zijn. Hierbij kan het ontzettend succesvol om met doodaas snoek te vangen. Tijdens het vissen met doodaas wordt een aasvis aan de haak bevestigd en onder de dobber of met lood op de bodem gepresenteerd.

Er zijn erg veel verschillende soorten doodaas waarmee gevist kan worden. Denk hierbij aan zoetwatervis als voorns, kolblei, brasem of spiering. Ook wordt er veel met zoutwater vis op snoek gevist. Hierbij worden de volgende soorten erg vaak gebruikt: makreel, haring, sprot, horsmakreel of sardines. Het voordeel van het vissen met zoutwater vis is dat ze voornamelijk een zeer sterke geur hebben. Deze geur zal door de snoek snel onder water opgemerkt worden.

Het is ook mogelijk om jouw doodaas een extra boost te geven door olie te injecteren in de aasvis. Overigens is het ook een optie om een ultra geconcentreerde baitspray op jouw doodaas te spuiten. Dit zorgt voor een gigantisch geurspoor onderwater. 

Met doodaas kun je zowel onder de dobbers als statisch op de bodem vissen. Voor het vissen met de dobber kun je ervoor kiezen om de aasvis zowel boven als op de bodem te presenteren. Wanneer je boven de bodem vist, kun je de aasvis met de stroming en wind laten mee driften, hierdoor zal de aasvis een veel groter oppervlakte bereiken. Het vissen met doodaas op de bodem kan zowel met een dobber als statisch op de bodem. Tijdens deze manier van vissen zul je zien dat je vaker de grote en erg voorzichtige snoeken vangt die meestal al vaker gevangen zijn. Snoeken kan eigenlijk op elk soort water, in Nederland zit nagenoeg in elk water wel snoek!