Kaapverdië een is groep tropische eilanden omringd door de Atlantische Oceaan. Voor zonaanbidders is het de ultieme vakantiebestemming voor een tropisch avontuur. Steek je voetjes in het parelwitte strand, neem er een heerlijke cocktail bij en kom helemaal tot rust. Zelfs in de winter wordt het er niet veel kouder dan 25 graden, dus Kaapverdië zou ook een prima plek zijn om te overwinteren. Maar ook onder de actieve avonturiers is Kaapverdië een geliefde bestemming, dankzij de vele activiteiten die er te doen zijn. Kortom; de Kaapverdië is een bestemming waar veel mensen hun ideale vakantie kunnen beleven.  

Over Kaapverdië

Kaapverdië is dus een eilanden groep in de Atlantische Oceaan en bestaat in totaal uit tien eilanden. Bekende eilanden zijn Sal, Boa Vista en Santiago. De eilandengroep ligt voor de westkust van Afrika en behoort dan ook tot het Afrikaanse continent. Reizen naar Kaapverdië kan zeker ook vanuit Nederland en met zes uurtjes vliegen ben je er ook redelijk snel.  De eilanden kennen een vulkanische achtergrond, waardoor er veel hoogteverschillen zijn. De eilanden zijn bergachtig en kennen een prachtige natuur. Hoewel Kaapverdië dicht bij Afrika ligt, wordt er vooral Portugees gesproken. Dat komt doordat er in de geschiedenis van de archipel veel ontdekkingsreizigers uit Portugal naar de eilanden trokken. De eerste stad op het eiland Santiago werd dan ook door de Portugezen gesticht. Later bleek Kaapverdië op de route van slavenschepen tussen Amerika en Afrika te liggen, waardoor er veel slavenhandel plaatsvond. Kaapverdië werd op 5 juli 1975 onafhankelijk en dat wordt ieder jaar uitbundig gevierd. 

Wat te doen op Kaapverdië?

Een Kaapverdische eilanden vakantie is de ultieme vakantiebestemming voor iedereen; het is de combinatie van strand, cultuur en natuur die het zo’n geweldige vakantiebestemming maakt. Kaapverdië is enorm veelzijdig als het gaat om activiteiten die je kunt ondernemen. Zo lenen de eilanden zich erg goed voor diepzeeduiken en snorkelen. Ga op zoek naar schildpadden, die zich graag nestelen op het eiland Boa Vista. Ben je echt een kitesurf fanaat? Dan kun je je hart ophalen op het eiland Sal, wat bekend staat om de perfecte kitesurf omstandigheden. Dankzij de gebergtes en weelderige natuur op de eilanden, kun je er heerlijk wandelen of autorijden. Bezoek één van de vele historische bezienswaardigheden en laat je onderdompelen door de mix van Portugese en Afrikaanse culturen. Op Kaapverdië ontdek je de mooiste stranden, pittoreske dorpjes en de gastvrije bevolking. Kun je niet kiezen welk eiland je wilt bezoeken voor de vakantie? Kies dan voor een boottocht langs meerdere eilanden. Je bezoekt dan in één dag meerdere eilanden van de archipel en het is dan ook een zeer populaire excursie onder toeristen. Wellicht spot je ondertussen nog wel een walvis!