Iedereen houdt van mooi glanzend haar. Echter is deze natuurlijke glans niet voor iedereen vanzelfsprekend. Verschillende factoren zorgen er namelijk voor dat het haar er dof uitziet en zelfs stroef aanvoelt. Een goede haarverzorging is daarom wel een vereiste. Er zijn een aantal producten die ervoor zorgen dat jij jouw haar weer op een goede manier verzorgt, waardoor deze glans ook weer terugkomt. Maar welke producten moet je dan gebruiken? 

Een shampoo met de juiste ingrediënten 

Een goede shampoo is een eerste stap in de routine. Er zijn meerdere varianten shampoo te vinden, waarbij ook verschillende ingrediënten op de lijst staan. Hiervoor kijk je eerst naar de ingrediënten die jouw haar nodig heeft. Veel mensen stappen bijvoorbeeld af van parabenen en siliconen, omdat deze uitsluitend voor een extra laag op de haren zorgt en het haar niet stimuleert om oliën aan te maken. Echter moeten sommige mensen deze wel blijven gebruiken. Zorg er daarom voor dat je experimenteert en jouw haar ook de kans geeft om aan de nieuwe ingrediënten te wennen.

Low poo met shampoo bars

Low poo verwijst naar een haarverzorgingsroutine waarbij men minder vaak traditionele shampoos gebruikt, omdat deze vaak sulfaten en andere agressieve chemicaliën bevatten die het haar kunnen beschadigen. In plaats daarvan worden alternatieve haarverzorgingsproducten zoals shampoo bars gebruikt, die meestal natuurlijke ingrediënten bevatten en minder schadelijk zijn voor het haar. Shampoo bars zijn compact en gemakkelijk mee te nemen, en omdat ze meestal geen plastic verpakking hebben, zijn ze ook milieuvriendelijker dan traditionele shampoos. Bovendien gaan ze vaak langer mee dan vloeibare shampoos, waardoor ze een duurzamere optie zijn voor iedereen die bewuster wil omgaan met zijn of haar haarverzorgingsroutine.

Conditioner voor de extra voeding 

Ook een conditioner is een vereiste. Niet alleen zorgt deze er namelijk voor dat je makkelijker door jouw haar heen kunt komen, ook geeft deze extra voeding en hydratatie aan jouw haar. De conditioner kan net als de shampoos met bepaalde ingrediënten komen, waardoor je ook weer moet ontdekken welke het meeste voor jouw haar doet. Zo voorkom je dat jouw haar na het gebruik van conditioner alsnog stroef aanvoelt. Zorg er ook voor dat je niet te veel gebruikt, dit kan namelijk weer voor andere problemen met jouw haar zorgen, waardoor je nog niet de gewenste resultaten krijgt. 

Extra verzorging met een haarmasker

Gebruik ook regelmatig een goed haarmasker. Het haarmasker is een goede toevoeging aan jouw routine, omdat je hiermee dat extra zetje aan jouw haar geeft. Je hoeft deze niet bij iedere wasbeurt toe te passen, maar kunt er ook een periode overheen laten gaan. Als je denkt dat jouw haar er weer dof uitziet, kan dit masker voor goede resultaten zorgen. En je hoeft er weinig extra tijd voor kwijt te zijn. Er zijn namelijk haarmaskers die slechts enkele minuten in jouw haar hoeven te zitten of zelfs op droog haar kunnen. 

Een algehele verzorging toepassen

Hoewel je je voornamelijk richt op je haar, kun je ook nog een goede verzorging van jouw huid toepassen. Door bijvoorbeeld wolvet te gebruiken, zorg je ervoor dat jouw lichaam ook weer goed verzorgd is en je ook de juiste hydratatie hebt toegevoegd aan jouw routine. Zo zie jij er weer stralend uit en kan jouw zelfvertrouwen ook groeien.