Wolvet is een uniek ingrediënt dat wordt gebruikt in onder andere de huidverzorgingsproducten van Noordkroon. Een andere naam voor wolvet is lanoline en het is een natuurlijke wax die de huid hydrateert en voedt. Wolvet is daarom perfect voor mensen met een droge of gevoelige huid. Het is ook hypoallergeen, dus het is veilig voor alle huidtypes. Wolvet werkt niet alleen hydraterend, maar heeft ook anti-aging eigenschappen. Het helpt rimpels en fijne lijntjes te voorkomen en maakt de huid zachter en soepeler.

Kortom, wolvet is een uniek product dat hydrateert, voedt en verzorgt de huid op een natuurlijke manier. Het is daarom de perfecte keuze voor mensen die op zoek zijn naar een gezonde en stralende huid.

Om te beginnen: waar komt wolvet vandaan?

Wolvet komt wordt op meerdere plekken gemaakt maar niet iedere wolvet is hetzelfde. Noordkroon is bijvoorbeeld de specialist in wolvet en is oorspronkelijk ook een schapenboerderij op Texel. Noordkroon heeft met wolvet natuurlijke en effectieve huidverzorgingsproducten gemaakt.

Maar hoe maken ze wolvet precies?

Het maken van wolvet is een natuurlijk en milieuvriendelijk proces. De wol van schapen worden gewassen en daarna gedroogd in de zon. Vervolgens wordt de wol geëxtraheerd om lanoline te kunnen verkrijgen. Lanoline is een natuurlijke stof die ervoor zorgt dat wolvet hydrateert en voedt.

Lanoline wordt vervolgens gemengd met oliën en plantaardige stoffen om wolvet te kunnen maken. Dit proces is milieuvriendelijk en zorgt ervoor dat wolvet een natuurlijke huidverzorgingsproduct is.

Wat zit er in wolvet en waar is het goed voor?

Wolvet is een dierlijke wax die gewonnen wordt uit de wol van het schaap. Deze wax bevat verschillende stoffen zoals cholesterol, triglyceriden en vetzuren. Wolvet wordt al sinds de oudheid gebruikt als medicijnen in verschillende culturen. Het is tegenwoordig vooral bekend om zijn geneeskrachtige werking bij bijvoorbeeld:

– hielkloven

– droge huid

– schrale huid

Wolvet kan direct op de huid aangebracht worden. Het werkt hydraterend en voedend, waardoor de huid zachter en soepeler wordt. Wolvet kan ook gebruikt worden in crèmes of lotions, om deze extra hydraterende en voedende werking te geven. Wolvet is dus een natuurlijke stof met heel wat geneeskrachtige werkingen. Wil je meer weten over wolvet? Neem dan eens een kijkje op de website van Noordkroon!