Wist je dat er wereldwijd maar liefst elke 15 seconden een hydrafacial plaatsvindt? Dat kan alleen maar betekenen dat we wereldwijd overtuigd zijn van de zeer effectieve werking ervan. Een hydrafacial geeft bovendien een instant resultaat, waardoor het op korte termijn al zeer mooie resultaten geeft. Maar misschien heb je geen flauw idee wat een hydrafacial nu precies is, wij leggen je graag uit wat het precies is. Het woord verklapt al een beetje dat het een hydraterende gezichtsbehandeling is boordevol voordelen. 

Een mooie en gezonde huid, daar droomt iedereen van. 

Wanneer je de before & afterfoto’s van een hydrafacial opzoekt, zie je dan ook een duidelijk verschil. Een hydrafacial bestaat uit de vortextechnologie. Een technologie waarbij de huid tot in de diepte gereinigd wordt. Er wordt gebruik gemaakt van gezonde voedingsstoffen zoals hyaluronzuur, rode algen extract, paardenkastanjezaadextract en zink-, koper en magnesiumpeptiden. Deze worden afgegeven in de huid en hebben een heilzame werking. Door een hydrafacial wordt de huid volledig beschermd tegen schade door vrije radicalen. Denk maar aan de zon, stress en vervuiling. Deze versnellen namelijk het verouderingsproces in de huid. Een hydrafacial gaat deze veroudering tegen, daardoor krijg je direct een verjongend en gezond effect. 

De voordelen van een hydrafacial

Een hydrafacial heeft vele voordelen, het is dan ook voor iedereen aangeraden een hydrafacial uit te voeren wanneer je huid een echte boost kan gebruiken. Het helpt de huid terug elastisch en stevig te maken, ook krijg je er een gelijkmatige teint en vitaliteit van. Het is geschikt voor een huid met bruine vlekjes, doordat het deze vervaagt. Ook een vette en verstopte huid kan baat hebben bij een hydrafacial. Verwijde poriën zijn na een hydrafacial niet meer van toepassing. Het gaat rimpels en kraaienpootjes tegen en zorgt voor een ultiem hydraterend effect. Het is als het ware een echte huidverjonging die geschikt is voor allerlei soorten huidtypes. 

Hoe werkt een hydrafacial?

Allereerst wordt er een reiniging en peeling van de huid uitgevoerd, door middel van een reinigingsserum dat aangebracht wordt op de huid worden de dode huidcellen verwijdert. Vervolgens wordt er een lichte peeling op de huid aangebracht, dit bestaat uit een glycol- en salicylzuuroplossing. Ideaal om alle onzuiverheden uit de poriën te verwijderen. Vervolgens wordt er door middel van een hydrafacial apparaat een extractie uitgevoerd, dit is als het ware een vacuümafzuiging van de huid. Daarna worden nog belangrijke antioxidanten en hydrafacial peptiden toegevoegd aan de huid voor een stralend en hydraterend effect. Ben jij ook benieuwd wat zo’n esthetische behandeling voor jou kan doen? Ontdek het zelf!