De avonden worden weer langer, het is weer eerder donker en het dievengilde slaapt niet. Neem voorzorgsmaatregelen, want het brengt je veel ellende die je niet snel vergeet als je een inbraak meemaakt. Je kunt veel zelf (laten) doen om je huis (beter) te beveiligen. Heb je aan de volgende zaken gedacht? We hebben voor jou 7 manieren om je huis (nog beter) te beveiligen en die worden hier besproken.  

Cilinderslot met keurmerk

Wil je je voordeur beveiligen tegen inbraak? Cilindersloten of andere sloten met politiekeurmerk voor ramen en deuren zijn de beste optie waar je je in kunt verdiepen. Twijfel je aan je huidige sloten, laat een vakman deze controleren op veiligheid en schaf zo nodig cilinders voor in de deur aan. Laat ook meteen kijken naar de sloten op je ramen. Hoe meer je er over te weten komt, hoe eerder je het beste cilinderslot tegen inbraak kunt kiezen en kunt (laten) plaatsen. Door het (laten) plaatsen van M&C cilinders koop je een stukje veiligheid.

De cilindersloten sloten beveiligen je huis optimaal. Ze hebben het SKG keurmerk. SKG betekent Stichting Kwaliteit Gevelbouw. Het hang- en sluitwerk met dit keurmerk is getest op kwaliteit en op de tijd die een inbreker nodig heeft om het slot open te breken. Wanneer het inbraakwerend is zal het sterren krijgen. Een onafhankelijke stichting test de sloten. Je hebt keuze uit: 1 ster, 2 sterren en 3 sterren. Je kunt ook je schutting beveiligen tegen inbraak, eventueel met extra sloten. 

Verlichting

Inbreker houden er niet van als het erg licht is. Daarom is verlichting een goede optie om je eigen woning goed te beveiligen. Laat wat lampen aan als je weg gaat bijvoorbeeld. Je zou ook timers op je lichtschakelaar kunnen instellen als je langer/vaker weg bent.

Deurbel met camera

Je hebt tegenwoordig de slimme deurbel met camera, zo heb je 24 uur per dag en 7 dagen in de week zicht op je eigen voordeur. Veilig en zo kun jij dus alles in de gaten houden! 

Ramen beveiligen

Inbrekers kunnen ook door ramen naar binnen komen. Let er daarom goed op dat je ramen dicht zijn wanneer dat je van huis bent. Extra sloten op de ramen vanuit de binnenkant kan ook helpen voor een betere beveiliging. 

Alarm 

Je kunt een alarm laten plaatsen en dit goed instellen. Mocht er dan wat zijn dan ben je snel op de hoogte en eventueel de alarmdienst ook. 

Sleutels meenemen!

Sommige mensen vinden het prettig wanneer anderen binnen kunnen, maar laat geen sleutel onder de mat liggen! Inbrekers weten dat ook en dan zijn ze zo binnen! 

Bord met waakhond

Als je een bord op hebt hangen met waakhond erop, dan schrikt dat inbrekers ook af. Dit wordt ook gedaan door mensen die geen hond hebben, ze voelen zich zo wel veiliger.