Ben jij op zoek naar een mooie kleur voor je haar? Ben je uitgekeken op je standaard kleurtje en wil je graag een keer iets anders? Dan raden wij je aan om er goed de tijd voor te nemen voordat je een beslissing neemt voor een haarverf. Er zijn wel wat zaken waar je op moet letten als je voor een nieuwe kleur in je haar gaat. We zetten een en ander voor je op een rijtje. Let er daarbij op dat je een haarverf zonder ppd kiest. Dit is een stof die vroeger veel werd gebruikt in haarverf, maar die eigenlijk helemaal niet goed is voor je haar.

Welke kleur past het beste bij je haar?

Natuurlijk heb je de mogelijkheid om een radicaal nieuwe kleur voor je haar te kiezen. Vaak geeft dat ook een mooi resultaat. Maar als je het liever wat subtieler aanpakt heb je ook een groot aantal opties. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen dat je huidige haarkleur er wat intenser uit komt te zien. Heb je last van je eerste grijze haren? Dan poets je deze eigenlijk heel eenvoudig weg met een goede haarverf. Kies in dat geval een verf die zo dicht mogelijk bij je oorspronkelijke haarkleur in de buurt ligt. Dit is sowieso ook iets wat wij je adviseren als je voor het eerst je haar gaat verven. Als je haar na een tijdje uit gaat groeien is het verschil dan niet meteen zo groot, waar bij komt dat het resultaat er natuurlijk uit komt te zien. Het is daarbij makkelijker om je haar donkerder te maken dan lichter. De regel is eigenlijk dat je jouw haar met een verf 1 tint lichter kunt maken.

Een grote verandering van haarkleur, of toch niet?

Natuurlijk kan je er dan ook voor kiezen om radicaler aan de slag te gaan. Vaak zal je dan wel nog wat extra handelingen uit moeten voeren voordat jij het resultaat hebt dat je wenst. Dit is vooral het geval als je van een donkerder kleur naar helemaal blond zou willen gaan. Vaak zie je op de verpakking van de haarverf die je koopt foto’s staan die aangeven wat het verschil is tussen je oude haarkleur en de nieuwe als je deze verf gaat gebruiken. Let hier ook op om een goede indruk te krijgen van wat voor haarkleur je straks hebt. Er is veel mogelijk met het verven van je haar, maar neem niet al te impulsief een beslissing op dit gebied. Je wil per slot van rekening na afloop geen spijt hebben als haren op je hoofd…

Lees ook: Een holistische massage is een weldaad voor lichaam en geest