Er zijn meerdere verschillende vormen van massage te vinden. Even een rondje maken op Internet en je komt een groot aantal verschillende soorten tegen. Al deze soorten bieden je een momentje om even tot jezelf te komen, waarbij je lichaam flink wordt gemasseerd. De spanning wordt er op deze manier uitgehaald en je komt helemaal tot rust. Een massage kan ook helpen lichamelijke klachten op te helderen. Een vorm van massage die helpt bij zowel lichamelijke als geestelijke klachten is een holistische massage.

Genieten van een holistische massage

De holistische massage heeft een beetje een zweverig imago. Dit komt doordat een dergelijke massage helpt bij het herstellen van de balans tussen je lichaam en geest. Er zijn mensen die daar niet zo in geloven, maar door de jaren heen heeft de holistische massage zichzelf bewezen als zijnde een vorm van massage die echt werkt. Het idee achter de holistische massage is een mens een eenheid is. Als je problemen hebt met je geest, dan werkt dat door in je lichaam en vice versa. Heb jij geen geestelijke en lichamelijke problemen, dan zal je jezelf helemaal in balans voelen. Maar als je bijvoorbeeld erg veel last hebt van stress, dan werkt dit ook door in je lichaam. Je krijgt hier allerhande klachten van, zoals buikpijn, gespannen spieren en hoofdpijn. Klachten die je aan moet pakken door ervoor te zorgen dat je geest en lichaam weer in balans komen.

Wat gebeurt er bij een holistische massage?

Bij een holistische massage wordt er gebruik gemaakt van meerdere verschillende massagetechnieken. Je hele lichaam wordt goed gemasseerd, zowel aan de voorkant als aan de achterkant. Dit is een manier om ervoor te zorgen dat je spieren minder gespannen zijn, er een betere doorbloeding is en de energieblokkades die je in je lichaam hebt zitten worden opgeheven. Je lichaam begint zichzelf dan eigenlijk te helen, wat op zijn beurt ook weer positief is voor je geest. Tijdens een dergelijke massage wordt er ook gekeken naar de reden waarom je zoveel stress ervaart. Je voelt aan waar de spanning in je lichaam vandaan komt en leert hier zodoende beter mee omgaan.

Zelf een holistische massage geven

Het is heerlijk om een goede holistische massage te ontvangen, maar het is ook heel aangenaam om zelf een dergelijke massage te geven. Je helpt iemand dan om weer goed in zijn of haar vel te komen zitten. Wil jij ook een holistische massage leren geven? Er zijn verspreid door het hele land meerdere plekken waar je dit kunt doen zoals bij Positive Touch. Van korte workshops tot uitgebreide cursussen, waar je alle elementen van een goede holistische massage leert kennen!