Bij het selecteren van jouw nieuwe luxe tuinmeubelen is het belangrijk om zowel comfort als het uiterlijk van het tuinmeubilair te overwegen. Door luxe tuinmeubilair aan jouw tuin toe te voegen, creëer je een uitnodigende en verfijnde omgeving om te ontspannen en te entertainen. Het is echter belangrijk dat de stukken die je kiest, goed passen bij jouw bestaande tuinontwerp om een samenhangende uitstraling te behouden. Het creëren van de perfecte buitenruimte kan een uitdaging zijn, maar met de juiste tips en tricks, weet jij precies hoe jij jouw ontwerp kunt realiseren tot jouw droomtuin! 

De locatie

De plek waar je je tuinmeubelen in je tuin is erg belangrijk en het is dan ook goed om jezelf een aantal vragen te stellen. Waar in je tuin wil je het meubilair plaatsen? Is daar zon? En welk deel van de dag dan? Is het een geschikte plek voor een heerlijke eettafel, een picknicktafel of eerder een zonnebed? En als je van die ruimte in je tuin gebruik maakt, is het meubilair dan prominent aanwezig vanuit andere delen van je tuin? Allemaal goede vragen om te beantwoorden, voordat je aan de slag gaat met het daadwerkelijk selecteren van je nieuwe luxe tuinmeubelen

De stijl

Het kiezen van de juiste stijl van het meubilair; ga je voor landelijk, voor industrieel of voor design tuinmeubelen? Is de rest van je tuin klassiek of modern? “Groen” of strak? Het kan soms heel goed werken om bepaalde designstukken in een landelijke tuin te plaatsen om op deze manier juist een contrast te creëren. Daarnaast zijn design tuinmeubelen echte eyecatchers!

Materiaal en onderhoud

Bekijk altijd goed voor wat materiaal je kiest voor je tuinmeubelen, aangezien sommige stukken meer onderhoud vergen dan anderen. Het zijn meubelstukken die je buiten laat staan, dus het is wel verstandig om rekening te houden met materialen en onderhoud, aangezien ze continu bloot worden gesteld aan verschillende weersomstandigheden. Wellicht moet je sommige houtsoorten eens in de zoveel tijd beitsen, en kan je van tevoren al kiezen voor roestvrij staal of kunststof. 

De aankleding

Daarnaast is de aankleding van je tuin en tuinmeubelen belangrijk om het helemaal af te maken. Wanneer de zon schijnt en je een diner organiseert in je eigen tuin met je design tuinset, dan is het leuk om dit aan te kleden. Denk bijvoorbeeld aan een tafelkleed en een aantal vaasjes met bloemen voor op tafel. Succes gegarandeerd!