De kans is erg groot dat je op dit moment al druk bezig bent met het aanpassen van je woning op een duurzame manier. Misschien ben je druk in de weer geweest met het isoleren van de woning of je wekt duurzame energie op met zonnepanelen bij jou op het dak. Maar heb je ook al een keer goed gekeken naar het ontwerp van de tuin? Ook daar kun je de nodige duurzame aanpassingen doorvoeren, zoals het planten van bomen, zoals een Japanse esdoorn kopen. Waarom dit vandaag de dag belangrijker dan ooit is, lees je hier. 

De tuin heeft meer ruimte om af te koelen tijdens de warmste maanden van het jaar 

In de zomermaanden kan je tuin behoorlijk snel opwarmen. Helemaal als er op dit moment vooral veel tegels in de tuin liggen. Het is dan de hoogste tijd om daar erg snel verandering in aan te brengen. Verwijder een aantal tegels en maak ruimte voor bomen en groen in de tuin. Een Magnolia boom kopen is daar een erg goed voorbeeld van. Hierdoor kan de grond sneller en beter afkoelen en regenwater kan ook nog eens beter op worden genomen. Je plukt dus vanaf het eerste moment daar de vruchten van. 

Een prachtige investering, nu en op langere termijn 

Maar het planten van bomen ziet er natuurlijk ook erg sfeervol en gezellig uit. Hierdoor is het een erg prettige investering, nu en op lange termijn. Hoe langer je wacht, des te mooier de vorm van de boom gaat worden. Hang er in de toekomst bijvoorbeeld een schommelstoel aan of timmer een paar vogelhuisjes op de boom. Je kunt er dus erg goed je persoonlijke touch aan geven. Naar wat voor soort bomen gaat je voorkeur op dit moment het meeste uit? 

De tuin kan zomaar ineens weer erg aantrekkelijk voor dieren worden 

Er is nog een ander groot voordeel verbonden aan het planten van bomen en groen in de tuin. Jouw voor- of achtertuin kan namelijk ook zomaar de nieuwe favoriete plek van vogels, insecten en vlinders worden. Wie weet hoor je over een tijdje de vogeltjes fluiten of een eekhoorntje ritselen tussen de takken. Hierdoor wordt de tuin dé plek om helemaal tot rust te komen en je batterij even op te laden. Klinkt goed, toch? Wacht daarom niet langer en investeer op korte termijn in de bomen voor je eigen tuin.