Het is voor veel mensen lastig om een dieet goed te blijven volgen. Zeker als je een dieet volgt waarbij je zo min mogelijk koolhydraten tot je neemt is het niet eenvoudig om je hier ook daadwerkelijk aan te houden. Mensen missen toch vaak dat eten waar koolhydraten in zitten, pasta bijvoorbeeld. Natuurlijk zitten er in groente ook gezonde voedingsstoffen, maar het is niet hetzelfde als een lekker bord spaghetti. Toch is er een manier om je honger naar pasta te stillen, terwijl je die koolhydraten niet binnen krijgt. Dit bereik je door je groente te snijden met een spiraalsnijder. Dit apparaat is de perfecte optie als je dieet voeding gerelateerd is.

Wat is een spiraalsnijder eigenlijk?

Een spiraalsnijder is een apparaatje voor in de keuken dat nog niet zo lang populair is. Het is een apparaat waarmee je heel eenvoudig je groente in lange slierten snijdt. Je kan dit bijvoorbeeld doen met courgette of komkommer, waar dan slierten vanaf komen die net spaghettislierten zijn. Dit snijden gaat heel snel en is met een spiraalsnijder ook heel veilig. Als je die slierten met een gewoon mes wil snijden is dat een stuk lastiger, haal je minder makkelijk een goed resultaat en is het ook nog eens zo dat het minder veilig is. Als je met een spiraalsnijder je groente hebt gesneden, is het heel makkelijk om hier een lekkere pastamaaltijd van te maken, zonder dat hier daadwerkelijk pasta aan te pas komt.

Hoe kies je de juiste spiraalsnijder?

Spiraalsnijders zijn er in meerdere verschillende soorten en maten. Je hebt kleine spiraalsnijders waar je eenvoudig een plekje voor in de keuken vindt. Maar er zijn ook spiraalsnijders die een stuk groter zijn, praktisch het formaat van een flinke keukenmachine. Toch zijn er behoorlijk wat verschillen te ontdekken tussen de verschillende soorten snijder. Zo kunnen ze niet allemaal even dikke groente snijden. Daarbij heb je bij sommige snijders ook meerdere opties als het gaat om de dikte van de slierten. Goedkopere, eenvoudiger spiraalsnijders bieden vaak maar een enkele dikte aan, als je een meer geavanceerd apparaat in huis haalt hoeft dit niet het geval te zijn. Niet alle spiraalsnijders zijn ook even handig voor mensen die linkshandig zijn, maar er zijn ook modellen die handig zijn voor iedereen. Let hier dan ook goed op als je de keuze maakt voor een bepaalde snijder. Je kunt het jezelf zo makkelijk maken als je maar wil.

Gezond eten met een goede spiraalsnijder

We raden je het gebruik van een spiraalsnijder zeker aan als jij een dieet wil volgen dat gezond is, maar waar je ook kunt genieten van lekkere gerechten. Met dit handige apparaatje hoef je die pasta en andere gerechten helemaal niet meer te missen. Het is ook een leuk apparaat voor als je niet op dieet bent, maar toch eens een keer wat nieuws wil doen met je eten. Neem dan ook eens een kijkje om te zien wat voor spiraalsnijders er allemaal te krijgen zijn, hier vind je er een aantal!