Wie houdt er nou niet van groen in binnenruimtes? Of het nu thuis is of op je werk, in dat hippe café of in een sauna: planten geven sfeer, stellen je op je gemak en maken een ruimte huiselijk. Bovendien zijn de gezondheidsvoordelen van groen om ons heen veelvuldig aangetoond. Reden genoeg om er dol op te zijn en er geen genoeg van te kunnen krijgen. Jammer genoeg is niet iedereen behept met het talent om planten ook goed te verzorgen. Meer dan eens begint die leuke plant die je vol enthousiasme bij de plaatselijke bloemist hebt gekocht al na een paar weken blaadjes te verliezen, te verkleuren of onder de bladluis te zitten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde. Gelukkig zijn er nu levensechte en betaalbare kunstplanten van Easyplants die je alleen af en toe hoeft af te stoffen of met een waterspuit schoon hoeft te sproeien om ze in optimale conditie te houden.

Planten in alle soorten en maten

De kunstplanten van Easyplants worden van zijde gemaakt en bevatten allemaal echte takjes en/of houten stammen, waardoor ze nauwelijks van hun natuurlijke tegenhangers te onderscheiden zijn. Mensen geven ze soms per ongeluk toch water, omdat ze er zo levensecht uitzien. En ze zijn er werkelijk in alle soorten en maten: van exemplaren van slechts een paar centimeter hoog, tot bomen van twee meter. Hoewel de planten online besteld en (vanaf 25 euro gratis) thuisbezorgd worden, kun je ze wel gaan bekijken in de showroom in Rotterdam. Zo weet je zeker wat je krijgt en doe je geen miskoop. Kunstplanten zijn een uitkomst voor particulieren maar ook voor ondernemers, want zakendoen in een groene omgeving verloopt veel vlotter dan in een kil kantoor.

Voordelen en aankleding van kunstplanten

Nog een voordeel van kunstplanten is dat ze neergezet kunnen worden op plaatsen waar gewone planten niet overleven, zoals in badkamers, op toiletten, bij zwembaden en sauna’s of in andere ruimtes zonder daglicht en/of met een hoge luchtvochtigheid. Ook bestaan er kunstplanten die speciaal voor buiten geschikt zijn, dus die je tuin opvrolijken. Natuurlijk slijten deze planten sneller dan planten die binnen staan, dus het is aan te raden om ze wat beschut neer te zetten, onder een afdak bijvoorbeeld. Voor alle planten en bomen geldt, dat ze een metalen voet hebben om ervoor te zorgen dat ze niet topzwaar worden en stabiel blijven staan. Om ze volledig tot hun recht te laten komen in je interieur kun je ze het beste in een plantenmand zetten. Er bestaan rieten plantenmanden, gevlochten plantenmanden en stoffen plantenmanden in verschillende maten en kleuren. Combineer voor een optimaal effect kleine en grotere planten met bijpassende manden. Veel plezier!