Douglas hout heeft een warme uitstraling door de geelrood-bruine kleur, die uiteindelijk met de jaren nog een extra gloed krijgt. Het hout is populair in Nederland, doordat het voor verschillende projecten kan worden ingezet. Douglas hout is verkrijgbaar als onder meer palen, planken of balken, waarmee diverse constructies zijn te maken. De Douglasspar is verantwoordelijk voor het hout en dit wordt mettertijd sterker en steviger wanneer het hars in het hout opdroogt. Je kunt er schuttingen, tuinmeubels, vlonders en veranda’s mee maken. Uiteraard leent het hout zich ook uitstekend voor projecten als overkappingen, tuinhuisjes of andere verblijven die je met hout wilt maken. Er zijn veel voordelen aan Douglas hout verbonden en je kunt kiezen uit zowel geschaafd als fijnbezaagd Douglas hout. Afhankelijk van hoe je wilt dat het hout eruitziet, bieden beide opties uiteenlopende mogelijkheden.

Geschaafd Douglas hout uitkiezen

Geschaafd Douglas hout is hout dat is bewerkt, waarbij het oppervlak glad is geschaafd. Het hout wordt machinaal geschaafd, nadat het eerst op maat is gezaagd. Alle houtvezels en oneffenheden worden van het ruwe hout verwijderd, waardoor een glad, vlak oppervlak overblijft. Geschaafd Douglas hout is verkrijgbaar als planken, balken of palen en kunnen worden gebruikt voor het bouwen van uiteenlopende constructies. Met de kenmerkende roodachtige gloed is dit geschaafd hout met fraaie structuur een uitstekende keuze. Als je kiest voor een strak en zorgvuldig bewerkt eindresultaat, dan leent dit type hout zich hier uitstekend voor.

Fijnbezaagd Douglas hout voor ruwe bewerking

Wanneer je houdt van een robuust uiterlijk, dan kies je eerder voor fijnbezaagd Douglas hout. Ook dit hout heeft een duurzaam karakter, maar geeft een meer stoere uitstraling bij het maken van constructies. Dit fijnbezaagde hout kan optimaal worden gebruikt voor projecten buiten en geeft een landelijke uitstraling. Er is een ruime keuze aan fijnbezaagd Douglas hout, waarbij je kunt kiezen uit verschillende afmetingen en lengtevarianten. Uitstekend hout voor projecten waarbij je de ruwheid van het hout behouden wilt. In de ruime collectie aan houtproducten bij Wood and Colors selecteer je eenvoudig op fijnbezaagd Douglas hout en direct vind je verschillende planken, balken of palen in ruwe variant naar voren komen.

Voordelen van Douglas hout

Er zijn veel voordelen te benoemen voor Douglas hout. Ongeacht of je kiest voor geschaafd Douglas hout of fijnbezaagd Douglas hout zul je profiteren van een lange levensduur. Onbewerkt kent het hout een levensduur van ten minste 15 jaar, wat verlengd kan worden tot wel 40 of zelfs 50 jaar wanneer je het behandeld. Het hout is duurzaam met een klasse 3 op gebied van duurzaamheid en is in hoge mate harshoudend, waardoor het hout extra stevig en hard wordt zodra dit opdroogt. Het is eenvoudig te bewerken en daardoor geschikt voor het maken van onder meer schuren, veranda’s of tuinhuizen. Uitstekend hout dat in geschaafde of fijnbezaagde vorm uitermate populair is. Diverse constructies voor zowel binnen als buiten zijn hiermee uitstekend te realiseren.