Dat investeren in zonnepanelen voordelig is voor je portemonnee en voor het milieu, is inmiddels wel algemeen bekend. Maar wist je ook dat zonnepanelen tegenwoordig steeds betaalbaarder worden? Niet alleen de aanschafprijs is gedaald, er zijn ook verschillende besparingsmogelijkheden en leningen waar je gebruik van kunt maken. Dit is omdat de overheid zich actief inzet voor klimaatdoelen in het kader van duurzaamheid. Hoe kun je besparen op de aanschafprijs, en wat zijn de financiële voordelen die zonnepanelen opleveren als je ze eenmaal hebt geïnstalleerd? Je leest er meer over in dit artikel. 

Besparingsmogelijkheden

De zonnepanelen worden steeds goedkoper in vergelijking met vroeger. Dit maakt het een gunstige tijd om in zonnepanelen te investeren. Je kunt ten eerste de BTW die je betaalt over de aanschafprijs en de installatie van de panelen volledig terugkrijgen via De Belastingdienst. Daarnaast ben je met zonnepanelen niet meer afhankelijk van de energiemaatschappijen die hoge prijzen vragen voor gas, omdat je je eigen klimaatneutrale zonne-energie opwekt. Dit maakt je zelfvoorzienend, en levert al gauw een flinke besparing op energiekosten op. 

Lening

Ook al wordt de aanschafprijs voor zonnepanelen steeds goedkoper, het blijft een vrij grote investering om in een keer te moeten doen. Heb je wel interesse in zonnepanelen, maar is het met je huidige inkomen niet mogelijk om deze in een keer te financieren? Dan raden we je aan om eens te kijken op veranderstroom.nl. Dit bedrijf biedt een zogenaamde ‘Groene Lening’ aan voor zonnepanelen, waarmee je ze in lage maandelijkse termijnen kunt afbetalen tegen een lage rente. Deze lening maakt het voor ieder huishouden mogelijk om te investeren in energiebesparende maatregelen.

Zonnepanelen laten installeren in jouw buurt 

Ook bespaar je geld door zonnepanelen te laten installeren door een bedrijf uit jouw regio. Je betaalt namelijk minder voorrijkosten, omdat de installateurs maar enkele kilometers hoeven af te leggen. Wil je bijvoorbeeld energieneutraal wonen en ben je op zoek naar zonnepanelen zevenaar? Laat dan je zonnepanelen plaatsen door de installateurs van Veranderstroom. Dit bedrijf is in Nijmegen gevestigd, en kan daarom snelle service leveren en binnen korte tijd ter plaatse zijn voor de installatie in Zevenaar. 

Besparingen op de langere termijn 

Ook leveren zonnepanelen je aantrekkelijke besparingen op de lange termijn op. Ten eerste gaan de panelen gemiddeld 25 jaar mee. Aangezien je het bedrag voor de investering binnen ongeveer tien jaar terugverdient, kun je daarna zeker nog vijftien jaar gebruik maken van gratis zonnestroom. Daarnaast kun je tot 2024 nog een beroep doen op de zogenaamde salderingsregeling. Met deze regeling kun je, wanneer je meer stroom opwekt dan je gebruikt, deze overtollige zonnestroom verrekenen met je verbruik aan het einde van het jaar.

Conclusie: zonnepanelen zijn tegenwoordig goed betaalbaar en je kunt daarnaast altijd gebruik maken van een lening tegen een lage rente. Dit maakt duurzaam wonen voor iedereen in Nederland haalbaar!