Geef jezelf of een geliefde een gouden ring cadeau! Ben je van plan om je vriend of vriendin ten huwelijk te vragen? Dan is goud een hele goede optie omdat het slijtvast is en een warme uitstraling heeft. Kies je voor een ring met een hartjesvorm? Hoe dan ook, ringen zorgen voor een prachtige herinnering om op terug te kijken.

Check de juiste ringmaat!

Bij het kiezen van een ring voor iemand anders is het wel belangrijk dat je de juiste ringmaat weet. Het zou toch zonde zijn als de zorgvuldig uitgezochte ring niet past.

Speciale momenten

Met een ring vier je bijzondere momenten in je leven zoals een geboorte of bij het behalen van een diploma. Verwen jezelf af en toe met een sieraad dat bij je past, je verdient het! 

Versierde mannen

Ook mannen laten hun stijl tot uiting komen met een stoere, brede gouden ring. Ringen hoeven echt niet delicaat en vrouwelijk te zijn hoor. Wat dacht je van een zegelring om je look af te maken? Deze wordt vaak versierd met het familiewapen van de drager. Mannen dragen hun trouwring vaak met trots. Sommige mannen houden ervan om zich uit te dossen met sieraden, anderen houden het liever subtiel.

Verliefd, verloofd, getrouwd

In Nederland wordt de verlovingsring over het algemeen ook gebruikt als trouwring. Hier speelt goud ook een grote rol in, al wordt zilver de laatste jaren ook steeds populairder vanwege de betaalbaarheid en mooie uitstraling. De verloving zelf wordt de laatste jaren minder gevierd omdat veel koppels al (gaan) samenwonen voor het trouwen.

Betekenis van de trouwring

Met een trouwring laat je zien dat je verbonden bent met elkaar en de ring staat symbool voor een verbintenis zonder einde. Mocht je partner overlijden dan is het gebruikelijk om zijn of haar trouwring achter die van jezelf te dragen, als eerbetoon aan jullie huwelijk en relatie.

Niet gelovige mensen dragen in Nederland hun ring aan de rechterhand. In Noord- Amerika en Zuid- Afrika worden trouwringen meestal aan de linkerhand gedragen. 

Een aantal volksgeloven op een rijtje:

  • Je moet een trouwring altijd om hebben.
  • Wanneer een vrouw haar trouwring verliest, zal ze ook haar man verliezen.
  • Als je een trouwring leent, kun je voorspellen of je wel of niet gaat trouwen in de toekomst.

Langer plezier van je sieraad

Mocht je veel gedragen ring losser of strakker gaan aanvoelen dan kun je deze heel gemakkelijk laten verstellen bij de plaatselijke juwelier. Om hem langer mooi te houden is het verstandig om er niet mee te gaan zwemmen. Chloor tast je ring namelijk aan.

Lees ook: Duurzame en eerlijke sieraden