Elektrische haarden zijn een steeds aantrekkelijker wordend alternatief waar steeds meer huiseigenaren naar op zoek zijn. Moderne technologie heeft van elektrische haarden een handige en betaalbare manier gemaakt om je huis of flat te verfraaien, het comfortniveau van je gezin te verhogen en extra verwarming aan je huis toe te voegen. Hier zijn enkele redenen waarom je zou moeten investeren in een elektrische haard. 

Elektrische haarden zijn betaalbaar en goedkoop in gebruik

Een elektrische haard is verreweg de meest betaalbare keuze om te genieten van het comfort van een open haard in je huis. Ze zijn veel goedkoper te installeren en te gebruiken dan houtgestookte en aardgashaarden.

Ze zijn veel gemakkelijker te installeren dan traditionele open haarden

Een elektrische wandhaard is eenvoudig te installeren met directe bedrading. Elektrische vuurhaarden zijn verkrijgbaar in direct bekabelde en handige plug-in configuraties voor stopcontacten. Vergelijk dat eens met het veel gecompliceerdere en tijdrovende proces van het installeren van een open haard op hout of aardgas. Die open haarden kunnen duur metsel- en renovatiewerk, ventilatie, een aansluiting op de aardgasleiding en een bouwvergunning vereisen.

Je huis is een stuk veiliger met een elektrische haard

Zeg maar dag tegen de onaangename ervaring dat je huis vol rook staat na een slecht uitgevoerde poging om een ​​houtvuur aan te steken. Omdat er geen echte vlam is, biedt een elektrische haard geen enkele kans op gevaren zoals rook, giftige dampen, branden door verdwaalde vonken of explosies door gaslekken. Het glas aan de voorkant van een elektrische haard wordt ook niet warm en is veilig om aan te raken.

De vlammen zien er net echt uit

Elektrische haarden geven de authentieke uitstraling van een knapperend haardvuur, zonder de rommel, het onderhoud en de gevaren. 

Je kunt zelfs de intensiteit van de vlam aanpassen, naast de dynamische kleurenthema’s van het sintelbed en de achtergrondverlichting. Wat je stemming ook is, er is echt een elektrische open haard die deze weergeeft.

Transformeer je kamer met een cinewall met een open haard

Een elektrische haard verbetert de sfeer en esthetiek van je huis. Je kan nog een stap verder gaan door een cinewall te plaatsen waarbij zowel je televisie als elektrische haard het pronkstuk in huis worden. Een elektrische haard is trouwens ook een efficiënte manier van verwarmen

Elektrische haarden zijn onderhoudsarm

Herinner je je het gedoe van het opscheppen van vuile as uit je open haard of het moeten hakken en slepen van brandhout? Wat dacht je ervan om het aangekoekte roet van het glas van je oude open haard of houtkachel te schrapen? Met elektrische haarden hoeft je je daar geen zorgen over te maken, omdat ze zeer onderhoudsarm zijn.