Wil je een sneltest kopen? Dan is het goed om te weten welke richtlijnen hieraan hangen. De testen brengen namelijk andere mogelijkheden met zich mee dan bijvoorbeeld de testen die bij de testlocaties aangeboden worden. Daarbij mag je ook niet altijd van de uitslag van deze zelftest uitgaan. Het is daarom belangrijk dat je overal van op de hoogte bent voordat je de testen aanschaft. Maar waar moet je allemaal rekening mee houden? Na het lezen van onderstaande informatie ben jij overal van op de hoogte en kun je er goed gebruik van maken. 

Een sneltest kopen die goedgekeurd is

Bij een sneltest kopen moet je als eerste kijken of de testen goedgekeurd zijn door het RIVM. Deze goedkeuring toont namelijk aan dat de testen een betrouwbare weergave geven van jouw gezondheid. Dit is immers belangrijk om de juiste stappen door te lopen. Je kunt dan een aantal verschillende varianten vinden, waarbij het grootste verschil hem zit in de onderdelen. Je hebt bijvoorbeeld standaard een aantal benodigdheden erin zitten, maar soms moet je nog net wat meer in elkaar zetten. Je kunt hierdoor dus ook voor nog meer gemakken gaan, waardoor je de test snel uitvoert. 

De zelftest corona kopen voor eigen gebruik

Je kunt altijd een zelftest corona kopen, maar je mag hem niet altijd gebruiken als uitslag van een test. Wanneer je een positieve test hebt, is het daarom altijd aan te raden om ook nog een afspraak te maken bij een testlocatie. Daarnaast zijn de testen ook niet voor officiële doeleinden te gebruiken. Zo kun je er bijvoorbeeld niet mee reizen en zal de test ook niet geregistreerd staan bij de GGD. Een herstelbewijs heb je dus ook nog niet in handen als je de zelftest hebt uitgevoerd in huis.  

De zelftest corona kopen om besmetting te ontdekken 

Dankzij de zelftest corona kopen kun je wel altijd weten of je besmet bent met het virus. De bijsluiter geeft precies aan welke stappen er nodig zijn om tot een testuitslag te komen. Je moet er hierbij voor zorgen dat je een goede hygiëne hebt, zodat er geen invloeden van buitenaf zijn. Het is daarna alleen nog een kwestie van de vloeistof op het testinstrument doen, waarna de strepen vanzelf verschijnen. Met slechts één streep heb je een negatieve testuitslag en is jouw isolatieperiode voorbij. Twee strepen toont aan dat jij in quarantaine moet en kun je werken aan jouw gezondheid.