De Amerikaanse Westkust is typerend voor ons Europeaanse idee van Amerika: sterren spotten in Hollywood, toeren over Route 66 en versteld staan van ongerepte natuur tijdens de klim van de Grand Canyon. Niet voor niets is deze rondreis dan ook ontzettend populair.

Toch heb je de reis niet 1, 2, 3 samengesteld, wanneer je zelf niet zo bekend bent met de Amerikaanse natuur en cultuur. Er zijn namelijk veel aspecten waar je over moet nadenken: op welk vliegveld kom je aan, welke tussenstops ga je maken en bij welk bureau plan jij je activiteiten? Om je op weg te helpen, stippelen we in deze blog een aantrekkelijke rondreis voor je uit.

Vliegen op Los Angeles

Wanneer je een rondreis langs de Westkust van Amerika gaat maken, kun je het beste vliegen op Los Angeles, dat tevens het beginpunt van je reis zal zijn. Uiteraard mag een bezoekje aan Hollywood niet ontbreken, als je je in deze stad bevindt. Wie weet spot je bovendien wel je favoriete sterren! Anders is het natuurlijk ook al ontzettend leuk om over de Walk of Fame te lopen. Verder is er in Los Angeles van alles te beleven: wandelen over de Santa Monica pier, hippiekraampjes bekijken bij Venice Beach of gewoon lekker mensen kijken die hier in fleurige en kleurige kleding rondlopen. Trek dus zeker een aantal dagen uit om je te kunnen vermaken in Los Angeles, want je kijkt er je ogen uit! Heb je het idee dat je de stad voldoende hebt kunnen ontdekken? Zet dan je reis voort via Route 66.

Van Los Angeles naar de Grand Canyon

Route 66 is één van de bekendste Amerikaanse wegen, omdat de weg zo’n 4.000 kilometer lang is en symbool staat voor de intrede van de auto in Amerika. Op de route zal je geheid een Cadillac tegenkomen, verlaten tankstations, typische wegrestaurants en stoffige woestijngebieden. Om bij de Grand Canyon te komen, is het aan te raden om in één van de naastgelegen dorpjes te overnachten, zodat je uitgerust en opgeladen aan de klim kunt beginnen. De Grand Canyon is een soort spleet in de aarde, die soms wel 1.800 meter diep is! Kom dus zeker niet te dicht bij de rand, let op bordjes en wees je hierop voorbereid als je last hebt van hoogtevrees. De Grand Canyon kun je te voet ontdekken door het trailpad te nemen, maar er rijden ook regelmatig shuttlebussen die je van A naar B kunnen brengen. Wanneer je het tijd vindt om verder te reizen, kun je via Route 66 de weg vervolgen naar Las Vegas. 

Op weg naar Las Vegas

Zoals we net al aangaven, is Route 66 een enorm lange weg. Wees je er dus zeker van bewust dat het geen kwaad kan om meerdere tussenstops te plannen, als je van de Grand Canyon naar Las Vegas rijdt. Eenmaal aangekomen in Las Vegas, zal je versteld staan van de gekte in deze stad. Van gokpaleizen tot cowboyclubs: zoiets heb je nooit eerder meegemaakt. Leef je uit in deze stad en ga op ontdekkingstocht langs winkels in de gigantische winkelcentra en gokmachines in casino’s of neem één van de gondels naar Palazzo in The Venetian. Ook heb je hier Parijs en New York in het klein, waardoor jouw rondreis nog veel langer lijkt te duren dan hij in werkelijkheid duurt. Vanuit Las Vegas zijn er twee mogelijkheden voor jouw rondreis: terug naar huis vliegen of verder reizen naar San Francisco. Lijkt je dit laatste wat? Neem dan eens een kijkje op de website van Riksja Travel om erachter te komen hoe de bovenstaande reis er in detail uit kan zien.