Keukens zijn ontzettend divers, want er zijn ontzettend veel verschillende soorten, vormen en maten waar je mee kunt werken. Daarnaast zijn er ook ontzettend veel stijlen om mee te werken, waarbij de industriële keuken enorm populair. En daar willen we je vandaag graag meer over vertellen.

Daarom hebben we drie tips voor je verzameld, zodat je met extra inspiratie aan de slag kunt met het realiseren van jouw nieuwe industriële keuken!

Elementen als kleur en materiaal keuze zijn cruciaal

Een industriële keuken is onderdeel van een trend met een unieke, ruwe uistraling. Daarom is het belangrijk dat je tijdens de vormgeving van jouw nieuwe keuken goed op het uiterlijk. Een keuken is immers hoeft namelijk niet alleen functioneel te zijn, maar mag er ook mooi uitzien.

En als het aankomt op materialen, wil je voornamelijk kijken naar stevige, grove materialen. Denk hierbij aan zaken als hout, steen, cement of beton. Hierbij moeten de groeven, nerven en scheuren goed zichtbaar zijn, aangezien dit bijdraagt aan het ruwe uiterlijk. Daarnaast is een mix van metalen ook een uitstekende keuze, want naast een sterke basis zorgt dit ook voor een mooie variatie.

Daarnaast wil je deze onderdelen zo min mogelijk bewerken, want de natuurlijke kleuren van deze materialen zijn een waardevolle bijdrage aan het realiseren van jouw industriële keuken.

Zorg voor een persoonlijke invulling met behulp van accessoires

Hoewel een industriële keuken al snel uniek oogt, is het altijd goed om aandacht te besteden aan de kleinere zaken binnen jouw keuken. Zo kunnen accessoires binnen de keuken ervoor zorgen dat jouw keuken een persoonlijke flair krijgt. Zo kun je jouw favoriete kookboeken op het aanrecht leggen, kun je een aantal foto’s op de muurplankjes plaatsen en zijn planten of kruiden geen overbodige luxe.

Uiteraard zijn er ook verschillende zaken die niet alleen goed werken als vulling, maar ook functioneel zijn. Denk hierbij aan een industriële kruk, een mooie tafellamp of een magnetisch rek om jouw messen op te bergen.

Laat jouw industriële keuken goed voor de dag komen met LED verlichting

Een industriële keuken is natuurlijk niet compleet zonder kwalitatief hoogstaande LED verlichting. Goed zicht is namelijk belangrijk als je aan de slag gaat binnen de keuken, maar hetzelfde geldt voor een prettig sfeerbeeld. Daarom wil je ervoor zorgen dat je kiest voor een mooie verdeling van hoofdverlichting, werkverlichting én sfeerverlichting.

Hierbij kun je natuurlijk kiezen voor de welbekende inbouwspots voor het plafond, welke je tevens uit kunt rusten met sfeervolle dim-to-warm verlichting. Daarnaast kun je, mits je beschikt over kasten boven het aanrecht, kiezen voor compacte spots die het aanrecht goed belichten. Hierdoor kun je optimaal te werk gaan in de keuken.Uiteraard hoeft het niet beperkt te blijven tot gemakkelijke inbouwspots, maar kun je ook kiezen voor zaken als een industriele hanglamp. Deze lampen geven niet alleen een mooie hoeveelheid licht en zijn erg divers in de keuze van armaturen en lichtbronnen, maar gaan ook perfect samen met de rest van jouw nieuwe keuken. Ideaal als je wilt werken met een mooie mix tussen uiterlijk en functie!