Heb je problemen met een slot en wil je daarom een slotenmaker inschakelen? Dan is het goed om te weten welke werkzaamheden deze professional voor jou uit kan voeren. Het gaat namelijk niet alleen om het zetten van sloten in jouw woning, maar ook om een groot aantal andere diensten. Zo bereid je je niet alleen voor op de komst van de professional, maar weet je ook hoe je gebruik maakt van de extra mogelijkheden die er te vinden zijn. Maar welke werkzaamheden kan deze professional precies voor jou uitvoeren? Na het lezen van onderstaande informatie ben je overal van op de hoogte.   

Sloten voor meer veiligheid rondom de woning 

Een slotenmaker is er in eerste instantie voor alle problemen bij jouw sloten. Jouw woning heeft een groot aantal sloten, welke ervoor moeten zorgen dat er voldoende veiligheid is en jij je ook veilig voelt in jouw woning. Ieder slot kan daarbij een geheel andere functie hebben. Denk bijvoorbeeld aan het goed dichtdoen van de ramen, het sluiten van een achterdeur en het extra beveiligen van de voordeur. Ook de deuren en poorten in de buitenruimte zijn voorzien van sloten die onbevoegden buiten moeten houden. Als een van de sloten beschadigd raakt, kan het zijn dat de veiligheid niet meer gewaarborgd is en de deuren wellicht helemaal niet meer dicht kunnen. 

Een slotenmaker helpt als je buitengesloten bent 

Een slotenmaker kan ook helpen wanneer je jezelf hebt buitengesloten. Als je jouw sleutel kwijt bent of deze afgebroken is, wil je toch jouw woning binnen. In dit geval is het belangrijk dat er met professioneel gereedschap een opening komt. In de meeste gevallen kan de slotenmaker het slot openmaken zonder dat er beschadigingen komen aan de deur. De cilinder wordt er dan uitgehaald, zodat de deur vanzelf opengaat. Echter moet soms het slot volledig eruit, waardoor er wel enige beschadigingen achterblijven. Een kleine reparatie zorgt er dan echter voor dat de deur weer als nieuw uitziet en je weer de woning binnenkomt als je jouw sleutel kwijt bent of deze afgebroken is.  

Nieuwe sloten zetten

Als laatste kan een slotenmaker ook geheel nieuwe sloten zetten. Als je extra veiligheid wilt hebben bij de woning kunnen nieuwe sloten jou hierbij helpen. Zo kun je kiezen tussen de standaard sloten, maar ook de varianten met een extra beveiliging. Je voorkomt hiermee dat onbevoegden binnenkomen en kunt jouw woning op een goede manier afsluiten als je weggaat. Ieder slot kent een bepaalde vorm van montage, waar de professional alles vanaf weet. Door de adviezen op te volgen van een professional en daarbij ook te bekijken welke sloten het beste bij jouw situatie passen, zorg je dat jouw woning een mooi geheel wordt en je voldoende veiligheid hebt.