De zomervakantie staat voor de deur! Tijd om weer even alle zorgen los te laten en een leuk reisje of een aantal leuke dagjes uit te plannen. Helaas heeft de inflatie het afgelopen jaar flink om zich heen geslagen en hebben we toch allemaal wat minder te besteden dan de jaren hiervoor. Gelukkig zijn er genoeg activiteiten die lief zijn voor je portemonnee en jou alsnog het ultieme vakantiegevoel geven. Wij zetten er hieronder een aantal voor je op een rijtje.

Huur een tandem

De natuur in gaan is bijna altijd gratis. Mocht je dat speciaal voor de zomer net dat beetje extra’s willen geven, doe het dan met een ander vervoermiddel dan je gewend bent. Een tandem is gezellig (je doet het immers met z’n tweeën) en actief. Daarnaast kost het huren van een tandem vaak maar 25 euro per dag, ofwel: 12,50 per persoon. Is fietsen niet je ding? Huur eens een bootje en ga het water op, of huur een step en verken je eigen of een nieuwe stad.

Boek een djembe workshop

Wat brengt een mens nou meer in zomerse sferen dan djembe-muziek? Een djembe-workshop op locatie is hartstikke leuk en helemaal niet duur. Ze zijn op elk mogelijke locatie te boeken voor 5 tot 200 personen. Hartstikke zomers en zeker iets wat je nog nooit gedaan hebt. Exotische sferen zonder een dure vliegreis te hoeven boeken.

Ga op zoek naar andere workshops

Er zijn nog veel meer workshops die leuk zijn, zowel voor met een groep vrienden als met de familie. Denk bijvoorbeeld aan een yoga workshop op het strand, of aan een workshop pokeren. Dit is vooral leuk voor een vriendenweekend. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is een workshop voor opgesteld. Kies iets dat jij leuk vind en geniet ervan!

Organiseer een eigen bierproeverij

Bierproeverijen zijn ontzettend leuk en gezellig, maar vaak betaal je de brouwerij redelijk wat. Gelukkig kun je ook zelf een (alcoholvrije) bierproeverij organiseren. Nodig een paar vrienden uit en laat iedereen een bijzonder biertje meenemen van de slijterij. Maak beoordelingsformulieren voor de verschillende biertjes en kies aan het eind van de avond of middag met z’n allen een favoriet. Gezelligheid gegarandeerd. Kortom: een leuke vakantie hoeft niet duur te zijn.  Met een beetje creativiteit beleef je de zomer van je leven zonder in september geen geld meer over te hebben.