De winter is momenteel alweer verleden tijd en het lentezonnetje laat zich weer steeds vaker zien. Wat moet je dan nog met kaarsen zou je kunnen denken. Kaarsen zijn echter wel heel knus, sfeervol en gezellig. In dit artikel geven we je een paar redenen om ook in deze tijd van het jaar nog steeds lekker kaarsen in huis te gebruiken.

Knusse sfeer

Dit spreekt waarschijnlijk helemaal voor zich; kaarsen brengen sfeer en gezelligheid in huis. In de zomer gaan we met zijn allen lang buiten zitten en als het donker begint te worden en de temperaturen dalen kun je een gezellig kaarsje aansteken! Wist je zelfs dat er kaarsen zijn met een crackling effect? Deze kaarsen knisperen een beetje, waardoor het lijkt alsof je bij een haardvuurtje zit. Bovendien hebben kaarsen een rustgevende werking. Kaarsjes aan, lekker drankje erbij en ontspannen op de bank, in bad of in bed. 

Lekker geurtje

Ook zijn er natuurlijk lekkere geurkaarsen op de markt die je huis een heerlijke geur kunnen geven tijdens het branden! Ideaal als je bijvoorbeeld spruiten hebt gekookt, je dieren in huis hebt of als er binnen wordt gerookt. Je kunt vieze luchtjes dan een beetje maskeren met een heerlijke geurkaars! Er zijn zoveel verschillende soorten geurkaarsen op de markt dat er altijd wel iets voor jou tussen zit. Denk maar eens aan een lekker frisse citrusgeur, bloemige rozengeur of kruidige geur. Voor ieder wat wils!

Energiebesparend

Met de steeds hoger wordende energieprijzen is iedereen op zoek naar een manier om kosten te besparen. Kaarsen geven licht en warmte in huis, waardoor de kachel een tandje naar beneden kan! Dit in combinatie met een dekentje en kopje thee kan het behoorlijk wat euro’s schelen. Dit scheelt weer flink in de maandelijkse kosten. Doordat je minder gas verbruikt om de verwarming aan te krijgen, ben je ook nog eens heel milieubewust bezig. 

Mix en match

Kaarsen zijn de laatste jaren weer immens populair geworden en daar heeft de markt heel goed op in weten te spelen. Er zijn tal van soorten, maten en kleuren kaarsen op de markt. Hiermee kun je verschillende kaarsen mixen en matchen, waardoor je een unieke combinatie kunt maken die passend is bij jou en bij het interieur. Er is van alles te koop! Kaarsen in verschillende vormen zoals een ster of kubus, lange draaikaarsen of de echte druipkaarsen

Een verwarmend cadeau

Uit onderzoek blijkt dat de meeste mensen die kaarsen kopen, ze ook regelmatig cadeau geven aan iemand. Een lekker ruikende geurkaars bijvoorbeeld bij een housewarming of als geschenk tijdens de feestdagen. Je laat hiermee zien dat je de ontvanger ziet als een warm en gezellig persoon; dat is natuurlijk een mooie boodschap om te krijgen! Sommige mensen vinden het geven of krijgen van een kaars als cadeau misschien wat suffig, maar dat hoeft het helemaal niet te zijn! Vooral als je een gepersonaliseerde kaars geeft, met bijvoorbeeld de favoriete geur van de ontvanger. 

Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking met HEMA.