Mallorca is een eiland vol verrassingen. Voor onze eerste ontmoeting met het eiland hadden we van horen zeggen het beeld gekregen dat het vooral een populaire bestemming is voor zuipvakanties onder Nederlandse, Duitse en heel veel Engelse jongeren. Toegegeven, je zult ze vast een paar keer tegen het lijf lopen, maar het eiland is zoveel meer dan dat. Het is een prachtig veelzijdig eiland met veel verschillende kanten. Van ruig en heuvels in het Westen tot uitgerekte stranden in het Oosten. Bovendien is het weer Mallorca bijna het hele jaar geschikt voor een vakantie in je zomerkleding. Dat wordt dus heerlijk flaneren. Hieronder lees je enkele tips over de leukste activiteiten op het eiland.

Suppen op zee

Oké we moeten eerlijk toegeven, Mallorca is niet echt de plek waar je goed kunt surfen, maar het water is des te geschikter om te Suppen (stand up paddling). We raden je aan om tegen zonsondergang een SUP-board te huren en langs enkele mooie routes langs de kust al dobberend te genieten van de rood-oranje hemel. Je kunt de route zo lang en intensief maken als je wilt, dus de activiteit sluit altijd aan bij jouw wensen.

Roadtrip met de scooter 

De wind in je haren, stoppen wanneer je wilt en makkelijk dichtbij het strand  parkeren. Dat zijn dé redenen om Mallorca te gaan ontdekken op de scooter. Je kunt in een veelzijdige dagtrip bijvoorbeeld de mooiste stranden in het oosten van Mallorca bezoeken om vervolgens door te rijden naar de pittoreske baaitjes in het Noorden. Sluit je scooteravontuur af in Palma om in de schemering de stad tot leven te zien komen. 

Bezoek de zoutvlaktes van Ses Salines.

Ben je niet te beroerd om ook nog wat te leren tijdens je vakantie? Dat is dit tripje zeker een aanrader. Het is misschien moeilijk voor te stellen dat zout op zulke grote hoeveelheden bij elkaar voorkomt. Dit zeldzame landschap is niet alleen indrukwekkend maar je kunt er ook veel leren over het ontstaan van het eiland. Na een rondleiding over de zoutbergen, kom je in een schattig boetiekje waar je heerlijke koffie kunt drinken en ambachtelijke lokale producten kunt kopen. 

Wandel/ beklim de Serra de Tramuntana!

Deze bekende bergrug met wilde begroeiing loopt langs het hele noordwesten van Mallorca en kun je zelfs terugvinden op de UNESCO lijst. Je vindt hier steile kliffen waar de branding hoog tegenop slaat, maar ook gedurfde wandelroutes als je de spanning wilt opzoeken en jezelf fysiek wilt uitdagen! Tijdens een eerder bezoek aan Mallorca maakten wij al kennis met dit mooie staaltje natuur, en voor ons wat dit reden te meer om vaker op naar Mallorca te gaan!