Heeft u een winkel waar producten aan een klant worden meegegeven? U weet dat het sinds enige tijd niet is toegestaan om de klant zomaar een plastic tasje mee te geven, zonder dat de klant hier iets voor betaalt. Voor veel klanten is dat toch een drempel. Om het de klant dan zo eenvoudig mogelijk te maken kunt u er voor kiezen om voor papieren tasjes te gaan. Niet alleen is dat beter voor het milieu, u straalt ook aan uw klanten uit dat u betrokken bent bij het milieu. Daar komt nog eens bij dat een papieren tasje simpelweg een positieve associatie oproept.

Waarom een tasje van papier?

We weten allemaal wel dat plastic niet goed is voor het milieu. De tijd dat u als verkoper standaard een plastic tasje meegaf aan uw klanten is dan ook gelukkig voorbij. Des te minder plastic er de wereld in wordt geslingerd, des te beter. Papier is dan een heel goed alternatief voor plastic. Het is niet alleen beter voor het milieu, het is ook eenvoudiger te recyclen. Daar komt bij dat papieren tasjes heel sterk zijn. De tasjes die een groothandel als Allesvoorverswinkels.nl bijvoorbeeld in het assortiment heeft, zijn gemaakt van een speciaal soort papier dat makkelijk tegen een stootje kan.

Sterke papieren tasjes gebruiken

Papieren tasjes worden in de regel niet gemaakt van standaard papier, maar van een materiaal dat kraft heet. Dit is een Duitse uitvinding, waarbij de intentie al gelijk duidelijk is aan de naam van het product. Kraft is namelijk het Duitse woord voor kracht. Dit is dik, sterk papier dat daarbij ook de uitstraling heeft dat dit papier wel tegen een stootje kan. Een tasje dat een klant makkelijk meerdere keren kan gebruiken. Dit wordt ook gedaan, want tasjes van kraft komt u steeds vaker tegen in het straatbeeld.

Papieren tasjes in verschillende maten en soorten

Net als met plastic tasjes heeft u ook bij papieren tasjes de keuze uit meerdere verschillende formaten. Zo heeft u de keuze om uw klanten bijvoorbeeld een kleine of een grote tas mee te geven. Daarbij zijn tasjes van kraft ook te verkrijgen in twee verschillende kleuren. Deze kleuren zijn bruin (de meest gebruikte kleur) en wit. Papieren tassen worden bijvoorbeeld in snackbars en cafetaria’s al volop gebruikt. Dit komt doordat het een materiaal is dat goed doorademt. Hierdoor wordt het gekochte eten niet slap en blijft het lekker krokant. Uw klanten zullen dan ook blij zijn dat u ze in plaats van een plastic tasje een papieren tasje meegeeft!

Lees ook: Wat is surstömming