Ben je van plan om binnenkort een nieuwe telefoon aan te schaffen? Dan heb je vast wel nagedacht over een iPhone, aangezien dit waarschijnlijk wel de meest populaire smartphones zijn die er bestaan. Als je hebt besloten om voor een iPhone te gaan, ben je nog niet klaar. Je moet namelijk ook nog voor een bepaald model kiezen. De iPhone 13 is op dit moment natuurlijk het meest recente model van Apple, maar de iPhone 14 is wel al aangekondigd. Nu is dus de vraag: ga je voor de iPhone 13 met abonnement of zonder of wacht je nog wat langer en koop je de iPhone 14? Wij zetten de specificaties naast elkaar voor je om je te helpen bij de keuze!

Het design van de telefoons

De buitenkant van de iPhone 13 en 14 is zowat identiek. Dat vinden de meeste mensen niet erg, aangezien de strakke, tijdloze vormgeving bij velen goed in de smaak valt. Het is niet voor niets dat Apple het design niet meer heeft aangepast sinds de iPhone 12. Ook de kleuren waar je uit kunt kiezen zijn bijna hetzelfde bij de iPhone 13 en 14. Het enige verschil hierin is dat je de iPhone 14 ook kunt krijgen in de kleur paars en de iPhone 13 in groen en roze. Verder zijn allebei de telefoons verkrijgbaar in de kleuren rood, wit, zwart en blauw.

De display van de telefoons

De afmetingen van het scherm zijn bij de iPhone 13 en 14 ook bijna hetzelfde. Het display is bij beide telefoons 6,1 inch. Dat is best groot, maar de telefoons liggen wel fijn in de hand. Wil je toch echt een mini iPhone, dan moet je wel voor de iPhone 13 gaan, want de 14 krijgt geen mini-versie meer. Wat wel opvalt, is dat het display van de iPhone 14 helderder is dan dat van de iPhone 13. Dit betekent dat kleuren nog intenser en dieper worden weergegeven dan bij de iPhone 13. De displays van beide telefoons kunnen wel tegen een stootje, want ze zijn voorzien van Ceramic Shield glas en een effectieve beschermlaag.

De camera’s van de telefoons

De camera is een aspect dat mensen over het algemeen erg belangrijk vinden aan telefoons. De camera’s van de iPhone 13 en 14 hebben in principe dezelfde specs, maar uit de lens van de iPhone 14 kun je net wat meer halen op het gebied van kwaliteit. Daarnaast heeft de iPhone 14 ook een nieuwe functie, de Photonic Engine. Hierdoor kun je met de telefoon veel betere foto’s maken als je weinig licht hebt. Ook heeft de selfiecamera van de iPhone 14 een autofocus en image stabilization. Zo maak je dus ook scherpere selfies. Qua camera is de iPhone 14 dus duidelijk de winnaar.

De batterij en opslag van de telefoons

Bij iedere nieuwe iPhone krijgt de batterij een update van Apple. Dit gaat dus ook bij de iPhone 14 weer gebeuren. Het verschil is niet groot, maar de nieuwe batterij zal net wat krachtiger zijn dan die van de iPhone 13. Als je video’s kijkt op de iPhone 13, kun je ongeveer tot 19 uur doen met de batterij. Bij een iPhone 14 is dit ongeveer 20 uur.