Wat is er nou leuker dan een moestuin in de tuin, waarmee je zelf groenten en fruit kunt kweken? Helaas is dit niet voor iedereen een optie. Als je in een appartement of flat woont en alleen een balkon tot je beschikking hebt, dan lijkt een moestuin zelfs een utopie. Toch hoeft dit niet het geval te zijn. Met een moestuinbak zorg je er namelijk voor dat je ook op je kleine balkonnetje lekker kunt tuinieren. Daar komt dan nog eens bij dat een moestuinbak ook een hele duurzame manier van kweken is. We zetten de voordelen voor je op een rijtje.

Een goede moestuinbak is van zichzelf al duurzaam

Moestuinbakken worden tegenwoordig gemaakt van goede, duurzame materialen. Stevig, onbewerkt hout, worteldoeken die biologisch afbreekbaar zijn en stalen frames die weerbestendig zijn en zodoende lang meegaan. Zo kan jij lang genieten van je mooie moestuinbak en hier door de jaren heen heel wat lekkere groente en fruit in kweken!

Een moestuinbak warmt snel op

Een belangrijk voordeel van een moestuinbak is dat deze sneller warm wordt dan wanneer je ervoor kiest om je plantjes in de grond te kweken. Voordeel hiervan is dat je sneller kunt gaan zaaien, maar ook sneller kunt oogsten. Als je hier helemaal gebruik van wil gaan maken, dan kan je er zelfs voor kiezen om de moestuinbak binnen neer te zetten. Zo heb je ook in de winter een moestuintje dat floreert.

Zo’n moestuinbak past overal

Een moestuinbak of moestuintafel zet je heel eenvoudig overal neer waar je maar wilt. Je kan hem zelfs verplaatsen als je er op een gegeven moment een betere ruimte voor hebt gevonden. Schuif de bak naar binnen als het een strenge winter is en gelijk ook weer naar buiten als de temperaturen aangenaam beginnen te worden voor je plantjes.

Een moestuinbak is een perfecte optie voor kinderen

We willen natuurlijk allemaal graag ook onze kinderen betrekken bij het kweken van planten. Zo leren ze iets van de natuur en snappen ze ook dat eten niet zomaar uit de winkel komt. Met een kweektafel is het allemaal lekker overzichtelijk voor een kind en ziet ze in een oogopslag wat er allemaal aan groente en fruit uit de aarde naar boven komt.

Je hebt minder water nodig voor je plantjes

Als jij een tuin hebt waar je de planten in water moet geven, dan betekent dat zeulen met een zware gieter of tuinslang. Met zo’n moestuintafel is dat helemaal niet nodig. Daar komt dan bij dat je ook minder water nodig hebt, wat een mooi, milieuvriendelijk voordeel is!

Lees ook: Veel toepassingen voor steigerplanken